Drogkereskedőket fogott el a rendőrség Pest vármegyében

hrabopress küldte be 2023. 05. 10., sze - 09:11 időpontban
""

Budapest, 2023. május 5., péntek (MTI) - Három, drogkereskedéssel gyanúsított férfit tartóztattak le Pest vármegyében - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken. Az elkövetők a kábítószert főként Isaszeg és Bag térségében terítették.

    Mint írták, a rendőrség kábítószer átadása közben fogott el két férfit május 2-án Isaszegen. A rajtaütéskor több mint 8 millió forintot, valamint bruttó 35,72 gramm fehér, porszerű anyagot foglaltak le a helyszínen hátrahagyott autóban.
    A közlemény szerint az egyik férfi isaszegi otthonában további bűnjeleket is találtak: két zacskóban összesen bruttó 1396 gramm fehér anyagot - az elsődleges szakértői vélemény alapján amfetamint -, továbbá közel 1 millió forintot, fehér poros zacskóval bélelt kartondobozt, kanalakat, zacskókat, digitális mérleget és 2600 önzáró tasakot.
    A másik férfi bagi házából ugyancsak drogterjesztéshez, adagoláshoz, fogyasztáshoz használatos eszközök, és további fehér por került elő.
    Kitértek rá, hogy az akcióban közreműködő váci, dunakeszi, illetve nagykátai nyomozók a gyanúsítottak "ügyfélkörét" is felkeresték, akik közül egy turai, egy bagi és két kartali címről három férfit és egy nőt állítottak elő. Egyiküknél további bizonyítékokat, valamint még el nem adott, közel bruttó 150 gramm zöld növényi törmeléket is találtak - olvasható a közleményben, amely szerint a drogot főként Isaszeg és Bag térségében terítették.
    Az azóta letartóztatott három férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, a három szabadlábon védekező fogyasztó ellen pedig kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya - tudatták. 
Budapest, 2023. május 5., péntek (MTI)