Hitélet

Pünkösdi üzenet

hrabopress küldte be 2021. 05. 25., k - 14:32 időpontban

Húsvétkor sokkhatás érte az apostolokat, akik félelmükben ezt követően zárt ajtók mögött találkoztak. Krisztus megjelent a zárt ajtókon keresztül is számukra és szembesítette őket a valósággal: Ő valóban feltámadott, ahogy megígérte!

Azért jelent meg az apostoloknak, hogy zsenge hitüket alakítsa, formálja, fokozatosan megerősítse. Az olvasmányokon keresztül ennek a hitnek a kibontakozását követhettük végig mi is Húsvét óta.

Címkék

Online rendezik meg szombaton a nagymarosi ifjúsági találkozót

hrabopress küldte be 2021. 05. 12., sze - 09:27 időpontban

Online tartják meg szombaton a nagymarosi ifjúsági találkozót, a katolikus fiatalok legnagyobb múltú, évente kétszer, májusban és októberben megrendezett országos lelki napját - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel.

Soltész: Pest megye északi részén 16 templom újulhat meg kormányzati támogatásból

hrabopress küldte be 2021. 05. 06., cs - 09:16 időpontban

Szob, 2021. május 3., hétfő (MTI) - Pest megye északi részén 213 millió forintos kormányzati támogatásból 12 településen 16 templom újulhat meg - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Szobon.

Szombattól ismét tarthatók nyilvános szentmisék a Váci Egyházmegyében

hrabopress küldte be 2021. 04. 19., h - 11:24 időpontban

Járványügyi rendelkezések a Váci Egyházmegyében.

Figyelembe véve a járványhelyzetet és ezzel összefüggésben az állami rendelkezések változását, összhangban más egyházmegyékkel, különösen a szomszédos Esztergom-Budapesti Főegyházmegyével és az Egri Főegyházmegyével a Váci Egyházmegyére a következő rendelkezéseket hozom:

Címkék

Krisztus azért halt meg, mert hitt az emberiségben – Böjte Csaba húsvét üzenetéről

hrabopress küldte be 2021. 04. 07., sze - 14:54 időpontban

Húsvét számomra azt jelenti: Jézus Krisztus bízott bennem, a világunkban, abban, hogy képesek vagyunk felnőni ahhoz, hogy a szeret parancsát követve egy emberhez méltóbb, jobb világot építsünk – mondta el lapunknak (vasarnap.hu) Böjte Csaba ferences szerzetes.

Címkék

Támadás érte a gödöllői görögkatolikus templomot

hrabopress küldte be 2021. 03. 18., cs - 07:41 időpontban

Ismeretlen elkövetők vandál támadásának áldozatául esett Gödöllő görögkatolikus temploma – értesült lapunk. Információink szerint az elkövetők felgyújtották a templom padjait és az ikonosztázt is gyúlékony anyaggal locsolták le. 

Sivadó János parókus a Vasárnap.hu-nak telefonon nyilatkozva megerősítette a támadás tényét. Mint mondta, a templomban hétfő este pár perccel nyolc óra után keletkezett tűz, a vandál cselekedetnek szemtanúja is van. Az elkövető elmenekült a helyszíről, a kár több millió forint. A lelkipásztor hangsúlyozta;

Minden idők első online papi rekollekciója

hrabopress küldte be 2020. 09. 30., sze - 17:28 időpontban

Történelmi eseményre került sor kedden (09.29) a váci Piarista Kilátó Központban: minden idők első online papi rekollekciójára. Ilyen nagyszabású, papoknak szóló lelki és szellemi program interneten keresztül történő megrendezésére még nem volt példa. A szervezők abszolút úttörő módon jártak el. Kérdés volt, hogy egyáltalán működik-e?

Címkék

Pünkösd Beer Miklóssal

hrabopress küldte be 2020. 06. 02., k - 09:52 időpontban

Pünkösd a harmadik legnagyobb keresztény ünnepünk. A Szentlélek ünnepe. A Szentlélek a legkevésbé felfogható és mégis a legközvetlenebb és legszemélyesebb kapcsolatunk Istennel. A Szentháromság titkától elválaszthatatlan. Ez Isten felfoghatatlan létmódja. Három személy és mégis egy.

Címkék

Koronavírus - Online tartják meg szombaton a nagymarosi ifjúsági találkozót

hrabopress küldte be 2020. 05. 21., cs - 08:39 időpontban

A koronavírus-járvány miatt online tarják meg szombaton a nagymarosi ifjúsági találkozót, a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltú, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelki napját - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.