Aktuális

Kettős jubileum március 15-én

hrabopress küldte be 2023. 03. 15., sze - 12:49 időpontban

Ma 175 éve tört ki a Forradalom Pest-Budán. És ma 10 éve szabadítottak fel minket az osztrák csapatok a hirtelen jött nagy hó fogságából.

Az 1848-as forradalom - a közvélekedéssel ellentétben - nem bukott el az sikeres volt. Az utána következő szabadságharc - a sok megalapozatlan döntés miatt - elbukott. De március 15-re büszkén kell emlékeznünk!

Hármas karambol Gödön Vasárnap

hrabopress küldte be 2023. 03. 13., h - 15:27 időpontban

Három személygépkocsi ütközött össze vasárnap este Gödön, a Pesti úton.

Az ütközés következtében az egyik autó az oldalára borult, az összetört gépkocsik forgalmi akadályt okoztak. A váci önkéntes és a váci hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták.
Fotó: Vác HTP
Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Most elég csúszós lesz a táncparkett, inkább üljünk le és gondolkozzunk

hrabopress küldte be 2023. 03. 08., sze - 14:17 időpontban

Az étkezéseinkkel kapcsolatban sok badarság kering a világhálón. Ezek közé tartoznak a zsírok, főleg állati zsíroktól való rettegés, rosszat tesznek a szívünkkel, az ereinkkel, hizlal. Mégis kövérebb a népesség mint valaha.

Csökkentett zsírtartalmú élelmiszerekkel vagyunk ellátva, ezek ízletesebbé úgy tehetők, ha tömködünk beléjük cukrot és sót így megváltoztatjuk a zsírok fajtáját.

Mindenkinek van egy 400 feladatot ellátó robotja

hrabopress küldte be 2023. 01. 26., cs - 07:17 időpontban

Ki az aki szeretne otthonra egy önjáró takarító robotot, aki csak porol ,takarít, mosogat, elpakol ,vasal, mos, a szemetet kiviszi. Nem túl nagy és az akkumulátort alig kell tölteni , ha ne talán kiesik belőle egy alkatrész ,meg sem érzi megy tovább.Ha ez a robot táncolna is a Foxtrott lenne a neki való .