Az olvasás súlyosan károsítja a tudatlanságot! - a váci Lyra Könyvesház ajánlója

hrabopress küldte be 2022. 08. 17., sze - 09:04 időpontban
""

Aki titkokat vagy történeteket mondd el, gondolnia kell arra, aki hallgatja vagy olvassa őket, mert minden történetnek annyi változata van, ahány olvasója. Mindenki azt veszi ki belőle, amit akar vagy tud, és így átszabja a maga mértékére.
Vannak, akik kiszemezgetnek belőle egy-egy részletet, s a többit elvetik, mások átsajtolják a történetet az előítéletek szűrőjén, ismét mások megfestik a maguk örömére. A történetnek néhány ponton érintkeznie kell az olvasóval, hogy az otthon érezhesse magát benne. Csakis akkor fogadja el a csodákat. 
John Steinbeck: Rosszkedvünk tele

kép

A gonosz törpekommandósok világuralmi terveinek csúf bukása egyetlen eseményteli csütörtök délután
Marabu


VÉLETLENEK MÁRPEDIG VANNAK. És nagyon is fontos szerepet játszanak az emberiség történetében! Mint például amikor a Lila Iskola diákjai, Cérna és Dugasz összeakad néhány törpekommandóssal, akik mindenféle rémtetteket forgatnak a fejükben. Ki más menthetné meg a világot, mint ők? Hátha véletlenül sikerül. Fergeteges humorú meseregény az ismert karikaturista tollából, rengeteg viccesnél viccesebb rajzzal! Már tudsz olvasni? Mit gondolsz, el tudnál olvasni egyedül egy egész regényt? Próbáld meg! A Zseblámpás Könyvek egész biztosan neked valók! Nagy betűs, nem túl hosszú, izgalmas és vicces történetek várnak! Készíts be a takaró alá egy zseblámpát, mert ezeket a könyveket nem fogod tudni letenni!

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményesen 1.990 Ft

 

kép

Táblagépen és okostelefonon fel a netre öregem!
gyakorlati tudnivalók az "ezüstgeneráció" részére
Szabó Ildikó


Szabó Ildikó: Fel a netre öregem! Táblagépen és okostelefonon c. kötete az Idősebbek is elkezdhetik sorozat hasznos folytatásaként és hasznos kiegészítőjeként tekinthető, de természetesen önállóan is megállja a helyét. A kötet nem a kályhától indul, feltételezi a Fel a netre öregem! kötetből már megszerzett alapvető számítástechnikai ismereteket.
Gyakorlatias útmutató, lépésről lépésre vezeti be az olvasót a táblagépek és okostelefonok kezelésébe, lehetőségeibe. Az eszközökön futó programok, a mobil alkalmazások telepítési lehetőségeinek bemutatása mellett bemutatja a fontosabb és gyakran használatos témaköröket, majd a böngészést, a levelezést és a közösségi média területét is. A kapcsolattartás módjainak mobil megvalósítása után pedig a mobileszközökön való fájlkezelés következik.
Az angol-magyar szótár segít a csak angol nyelven hozzáférhető alkalmazások kezelésében.

Ára: 2.500 Ft

kép

Szerelemről és egyéb finomságokról
Victoria Cosford


Amikor Vicky Firenzébe érkezik, hogy olaszul tanuljon és megmerítkezzen az ottani kultúrában, nem számít arra, hogy eltalálja Ámor nyila. A szerelem a jóképű és sármos, ám kissé rusztikus modorú talján séf, Gianfranco személyében érkezik. Gianfranco éttermében Vicky megismerkedik a toszkán konyhaművészettel is. Hétvégén a szerelmespár autóba pattan és felfedezi Toszkána gyönyörű tájait és a hegyekben megbújó középkori városkákat. A színes leírásokban bővelkedő gasztromemoár becsempészi az olvasót Toszkána, Umbria, Elba és Perugia romantikus éttermeinek és bárjainak színfalai mögé. Remek olasz receptek szakítják meg hébe-hóba a szöveget, mely nincs híján humornak, szerelemnek és szerelmi csalódásnak. ,,Toszkán mese szerelemről és ételekről" - az alcím magáért beszél, de mesénél többet kapunk: az írónő ironikus és olykor lírai stílusa igazi olvasási élményt is nyújt.

Ára: 3.570 Ft helyett, kedvezményesen 2.855 Ft

kép

A szigorúan titkos koszorúslány
Katy Birchall


Sophie Breeze zseniális koszorúslány. Valójában annyira zseniális, hogy teljes munkaidős állásként műveli. Professzionális koszorúslányként Sophie-t a londoni menyasszonyok bérlik fel, hogy legyen a jobbkezük, aki barátként pózol, de a színfalak mögött dolgozik, hogy segítsen megtervezni a tökéletes esküvőt, és biztosítsa, hogy a nagy nap gond nélkül elteljen.

Amikor a brit arisztokrácia legmagasabb rangú családja bérli fel az év esküvőjének megszervezésére, Sophie úgy érzi, elérkezett az idő, hogy bebizonyítsa, milyen tehetséges.
Sajnos nem ideális, hogy a menyasszony, Lady Meade lánya, Cordelia Swann országosan ismert celeb, aki egyáltalán nem akarja Sophie szolgálatait, és elhatározza, hogy rémálommá teszi a lány életét. Az se túl szerencsés, hogy Sophie Cordelia előkelő bátyjához vonzódik. De amikor a rivális társasági esküvőt ugyanarra a napra hirdetik meg, a dolgok kezdenek egyre bonyolultabbá válni.

Ára: 3.890 Ft helyett, kedvezményesen 3.110 Ft

kép

Kulcs a testhez
Szabados Pál


Ez a könyv bárkinek elérhetővé teszi a tudatos életmódváltást.
Az olvasó nem csupán pontos képet kap arról, hogy milyen életminőségi javulásokat okozhatna számára egy tudatos életmódváltás, hanem olyan átfogó ismeretekre is szert tehet a könyvből, amelyeket alkalmazva érezhető haladást érhet el a jobb közérzetet biztosító tudatos életvitel felé.
A könyv olyan alapvető információkat is tartalmaz, hogy mi a test dinamikus egyensúlya, amelynek megbomlása végső soron aláássa az ember egészségét. Az Olvasó megtudhatja azt is, hogy mit tehet ennek a folyamatnak a megállításért, és elkezdheti támogatni a testét a dinamikus egyensúly helyreállítása érdekében.
A könyvben részletes leírás olvasható az emésztőrendszer és a hormonrendszer működéséről, a stressz hatásairól, a rendszeres testmozgás hasznáról és a pihentető alvás megteremtésének a lehetőségeiről.
A könyv olyan táplálkozási ismereteket is átad, amelyek lehetőséget nyújtanak a személyre szabott étrend kialakítására.

Ára: 5.250 Ft helyett, kedvezményesen 4.725 Ft

kép

A kolbász, a bojler és a frigyláda
Christian Saint Luke


Könyvemnek először az Uborkásüvegből nem lesz töltött káposzta címet akartam adni, de apámnak ez nem tetszett. Azt mondta, az inkább szakácskönyvnek hangzik, mint komédiának. Most képzeljük el, ahogy ott áll egy negyvenes éveiben járó háziasszony, és megveszi ezt a szakácskönyvcímű könyvet, ami szerintem a borítója alapján egyáltalán nem hasonlít szakácskönyvre. Kinyitja, és mit talál? Segítek: nem szakmai segítséget a főzéshez, hanem egy alkoholista oroszt, aki szereti a kolbászt, valamint egy törpét, a lakótársát, aki könyvtáros. Na, ők egy bojlerből készült repülővel elmennek Amerikába, és ettől teljesen megváltozik az életük. Vagyis, szerintem a háziasszony nem lenne elragadtatva a könyvtől, mert ez nem az, amit keresett. Kedves Olvasó, remélem, Ön nem egy szakácskönyvet keres, és pláne nem egy olyan könyvet, amit érdemes komolyan venni.

Ára: 3.190 Ft helyett, kedvezményesen 2.550 Ft

 

kép

Nem enged a mélység
Rachel Ward


Mi történik, ha valami szörnyű dolgot követtél el, de nem emlékszel rá? Mi történik, ha nem tudod, hogyan hozhatnád rendbe az életed? Amikor Carl kinyitja a szemét egy jéghideg tó partján, bátyjára éppen rácipzárazzák a hullazsákot. Carl kétségbeesetten kutat az emlékezetében: mi történhetett a vízben? Ám akármilyen kitartóan próbálkozik, semmire sem emlékszik. Aztán a mentőben az ismerősnek tűnő, gyönyörű lány rémülten sikoltozni kezd, amint megpillantja. Carl érzi, hogy a lánnyal együtt talán kideríthetik az igazságot, még mielőtt az szökőárként zúdul rájuk.

Ára: 2.880 Ft helyett, kedvezményesen 490 Ft

 

kép

Kavicsgyűjtők
BagolyFióka – Számolni akarok!


A Számolni akarok! Kavicsgyűjtők kreatív foglalkoztatóban megtalálható a Bagolytesók mesesortozat következő része. A foglalkoztató füzet két apró bagolyfióka viszontagságain keresztül kalauzolja a kicsiket a számok világába. A számolási készséget erősítő kreatív foglalkoztató az 5-8 éves korosztály számára, olyan játékos készségfejlesztő feladatokat tartalmaz, mint: labirintus, színezd ki, kösd össze, ki a párja, puzzle, elbújtak a részletek, hol a különbség, stb.

Ára: 695 Ft

 

kép

A kísérlet DVD

A magát békés léleknek tartó Travis (Adrian Brody) szeretne újdonsült barátnőjével, Bayjel (Maggie Grace) Indiába utazni, ám nincs pénze. Ám meglát egy újsághirdetést: kéthetes pszichológiai kísérlethez keresnek alanyokat, a fizetség pedig napi ezer dollár! Travis jelentkezik, és huszonötödmagával be is választják a kísérletbe, amelynek helyszíne nem más, mint egy börtön. Itt a résztvevőket két csoportra osztják: néhányan – köztük a jámbor és komoly Barris (Forest Whitaker), valamint a nagyszájú vagány Chase (Cam Gigandet) – őrök lesznek, a többiek – köztük Travis és Benjy, a kövérkés képregényíró (Ethan Cohn) – rabok. Az őröknek be kell tartatniuk a kihirdetett szabályokat, ám sem ők, sem a rabok semmilyen körülmények között nem folyamodhatnak erőszakhoz, különben a kísérletnek vége, és senki sem kap egy fillért sem. Hogy a dolog nem tűnik bonyolultnak, és az egész csak játék? Ahogy halad előre az idő, mégis mindenki egyre komolyabban veszi a szerepét, és a börtönben szép lassan elszabadul a pokol... A feszültségtől szinte szikrázó A kísérletet a börtönfilmek nem kisebb szakértője, mint A szökés című kultikus tévésorozat kitalálója, írója és executive producere, Paul Scheuring rendezte!

Ára: 1.200 Ft helyett, kedvezményesen 800 Ft

 

kép

ELŐRENDELÉS KEDVEZMÉNNYEL!

Elliot Ackerman: 2034 - A következő világháború regénye

Ára: 4.390 Ft helyett, kedvezményesen 3.732 Ft


2034. március 12-én Sarah Hunt, az amerikai haditengerészet hadihajó-kötelékének parancsnoka a USS John Paul John romboló kapitányi hídján áll, és egy rutin jellegű járőrözést vezet a Dél-kínai-tengeren, amikor a hajója felfedez egy láthatóan bajba került, megkülönböztető jelzés nélküli halászhajót, aminek füst gomolyog a kapitányi hídjáról. Még aznap Chris "Ék" Mitchell őrnagy, az amerikai haditengerészet pilótája egy F35E típusú Lightning géppel száll el a Hormuzi-szoros felett, hogy kipróbáljon egy új lopakodó technológiát, s közben az iráni légtér őrzőit is fricskázza. "Ék" a nap végén már az irániak foglya, Sarah Hunt rombolója pedig a tengerfenéken nyugszik: a kínai haditengerészet elsüllyesztette. Irán és Kína minden jel szerint összehangolták a lépéseiket, köztük a hatékony, újfajta kiberfegyverek használatát, amelyek védtelenné teszik az amerikai hajókat és repülőgépeket. Egyetlen nap alatt Amerika katonai felsőbbrendűségébe vetett hite romokban hever. Küszöbön áll egy új, ijesztő korszak.

Várható megjelenés: 2022.08.27.