H20190916

Utolsó módosítás08:49:30 AM

Masszázs kisokos Kriszmasszázstól 1. rész

Reflexológia:
Több ezer éve a kínai,indiai,egyiptomi gyógyászat alkalmazta.

Bővebben...

Szobrot állítottak a Szigetközben 1958-ban kifogott viza emlékére

Ásványráró, 2019. május 28. A Szigetközben 1958 májusában kifogott 230 centiméter hosszú, 102 kilogramm tömegű viza sziluettjét mintázó szobor a Duna partján, az ásványrárói hallépcsőnél az átadás napján, 2019. május 28-án. MTI/Krizsán Csaba

Bővebben...

Amit a pamutfonalakról tudni érdemes (tavaszi jótanácsok kézimunkázóknak) II. rész

Biztos, hogy az organikus pamut vegyszermentes? (Eláruljuk: nem.) Tévhitek, és néhány adat. Hogyan kerüld el a mérgező festékanyagokat, lehetőleg úgy, hogy a gatyád ne menjen rá. Ezeket a témákat feszegetjük cikksorozatunk második részében.

Bővebben...

Antalya néven török étterem nyílik Veresegyházon

Megnyitottunk!

Rontó Krisztinát, az étterem vezetőjét kérdeztem:

-        Miért pont török étterem?

Bővebben...

Amit a thai masszázsról feltétlen érdemes tudni

Amit ma thai masszázsként ismer a világ, az már több mint ezer éves gyakorlatra tekint vissza (elméleti és gyakorlati gyökerei viszont még régebbi korokból, kínai és indiai gyökerekből táplálkoznak).

Bővebben...

Amit a pamutfonalakról tudni érdemes (tavaszi jótanácsok kézimunkázóknak) I. rész

Itt a tavasz, csiripelnek a madarak, eltesszük a gyapjú- és akril holmit, hiszen jön a pamutfonalak ideje. Azonban nem mindegy, mit mire használunk. Népszerű, kiváló minőségű pamutfonalakat találunk figurák horgolásához, azonban az ezekből készített felsőruházat hasonló lesz a lovagi páncélhoz. Eddig a kevert szálas fonalak jelentették az egyetlen megoldást, most azonban új kategória jelent meg a piacon.

Bővebben...

Minden, amit tudni érdemes a gumiabroncsok centrírozásáról

Gumiabroncs centrírozás, avagy a kerék kiegyensúlyozásának fontossága: A gumiabroncs centrírozás a kerék kiegyensúlyozását jelenti. A megfelelő állapot, ha a kerekek súlypontja (centruma) középre kerül és simán, rázkódás nélkül forog.

Bővebben...

A számítógép és a szem

Néhány ember állítja, hogy ha sokáig, több mint egy órát, ülnek a képernyő előtt, akkor ideiglenesen a fekete és fehér színeket nem látják tisztán, összemosódnak. (Ezt McCollough jelenségnek nevezik.) Ezek a színek jellemzően a számítógép képernyőjén megjelenő komplementer színek, melyeket, ha sokáig nézünk, akkor okozhat homályos látást, de ez a jelenség egyáltalán nem jelenti a szem betegségét, sérülését, vagy bármilyen károsodását.

Bővebben...

10 dolog, amit kevesen tudnak a vegán életmódról

 Gluténmentes? Laktózmentes? Paleo? Vegetáriánus vagy Vegán? Egyre többen választják, egészségügyi vagy más okból kifolyólag a vegán életmódot, sokan azonban még mindig nem tudják mi a különbség a vegetáriánus és a vegán étkezés között. Utóbbi például nem csak étkezés, hanem egyfajta életmód! Összegyűjtöttük a 10 legfontosabb dolgot a vegán életmódról, hogy eloszlassuk a káoszt.

Bővebben...

Szabadon engedtek egy mentett hódot Kismarosnál

Kismaros, 2018. november 21. Szabadon engedett mentett hód Kismaros mellett a Duna partján 2018. november 21-én.

Bővebben...

Mit is jelentenek a számok a gumiabroncsokon?

Mit is jelentenek a számok a gumiabroncsoknál? Nem mindenki számára egyértelmű, hogy mire kell figyelni abroncsvásárlásnál. Leírásunk egy kis segítséget nyújt ebben az útvesztőben.

Bővebben...