P20180921

Utolsó módosítás07:05:28 AM

Nyaljuk a fagylaltot!

Nem tudom, megfigyeltétek-e, hogy évek óta szinte nincs tavasz. Mire észhez tértünk, már elő kellett kapni a nyári ruhákat, és a piacon is hamar megjelentek a primőrök. A nagy melegben ugyan mire másra ácsingózhatnánk, mint egy finom fagylaltra? Ebben a hónapban dőzsölhetünk: itt a finom szabadföldi eper, a málna, a ribizli és társaik. 

Bővebben...

Napelemes motorkocsit mutattak be Királyréten

Királyrét, 2018. május 5., szombat (MTI) - A Királyréti Kisvasúti Pikniken bemutatták szombaton a Vili 2. elnevezésű napelemes motorkocsit, mely zéró helyi kibocsátású járműként szállítja a kirándulókat a Márianosztra-Nagyirtás közötti szakaszon.

Bővebben...

Hatodszor lesz Volkswagen márkatalálkozó a Hungaroringen

Több ezer autót várnak az idei, VI. Volkswagen-találkozóra, amelyet szombaton rendez meg a márka hazai importőre a Hungaroringen. 

Bővebben...

Szárazkertek vagy sziklakertek

A szélsőséges környezeti viszonyok nem okoznak fennakadást a kerttervezésben, mi több motiváló hatásúak, kertészeti stílusokat teremtenek. A rendkívül napos, száraz fekvés egyet jelent a sziklakerttel.

Bővebben...

Mediterrán érzés a kertben

Sokan mondhatjuk el magunkról, hogy a Mediterráneum szerelmesei vagyunk. Ez a szerelem összetett: időjárás, tengerpart, építészet, az ételek, és még sok minden mást is fel lehetne sorolni, de ami kihagyhatatlan, az az elvarázsoló növényvilág. Ez a flóra megidézhető itt, a Kárpát-medencében is, és még válogatásra is lehetőségünk nyílik.

Bővebben...

Újabb aligátorteknős érkezik Veresegyházra

Aligátorteknőst fogtak be Piliscsabán. Budapest, 2017. május 7., vasárnap (MTI) - Egy közterületen kóborló aligátorteknőst fogtak be Piliscsabán szombaton este, az állat a befogás előtt meg is harapta egyik megtalálóját - tájékoztatta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke vasárnap az MTI-t. 

Bővebben...

Péceli őslénytani és kőkorszaki leletek bemutatása

A jégkorszak legfrissebb kutatásaiból nyílt interaktív kiállítás a Természettudományi Múzeumban.Budapest, 2017. április 18., kedd (MTI) - Az elmúlt öt év legjelentősebb őslénytani ásatásait mutatja be a Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszaki rejtvények című időszaki, interaktív kiállítása. 

Bővebben...

A legdédelgetettebb karácsonyi hagyomány a karácsonyfa

Kevesebb, mint egy hónap választ el minket a szeretet ünnepétől. A hangulata már körül leng bennünket pár hete, hiszen lépten-nyomon találkozunk a karácsony motívumaival az üzletekben és a városok több pontján is. November végével, december elejével elérkezett a karácsonyfák ideje. A fenyőfa díszítési trendek évről évre változnak, de a fenyő kínálat szinte állandó. Ismerjük meg, mely fajták közül válogathatunk!

Bővebben...

Othello – a flavonoidokban gazdag fekete szőlő

A múlt század első felében Szent-Györgyi Albert ismerte fel, hogy a növények tartalmaznak egy biológiailag aktív vegyület családot, az ún. flavonoidokat, melyek fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében. Ennek a családnak egyik leghatékonyabb csoportját képezik az antocianidin flavonoidok, melyek sötétebb színű gyümölcsök pl: fekete szőlő héjában, vagy a szőlőmagban, találhatóak.

Bővebben...

Két bor nyerte el 2016-ban is a „Piarista bor” címet

Október 25-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola épületében mutatták be a piarista rend által meghirdetett 2016-os borválogatás nyertes borait: a Szászi Birtok „Zeus” elnevezésű 2013-as fehérborát, valamint az Istvándy Jenő Pincészete „Farkastető” nevű 2015-ös fehérborát. 

Bővebben...

Ahogyan én használom - a fabrikettről

fabrikett-kandallo

Nekem egy 28 Kw-os 5 tagú öntöttvas kazánom van (semmi extra). Egy 200 literes használati melegvizes tartályt, és egy 1000 literes puffertartályt melengetek vele.

Bővebben...