V20190421

Utolsó módosítás07:26:37 AM

Nyaljuk a fagylaltot!

Nem tudom, megfigyeltétek-e, hogy évek óta szinte nincs tavasz. Mire észhez tértünk, már elő kellett kapni a nyári ruhákat, és a piacon is hamar megjelentek a primőrök. A nagy melegben ugyan mire másra ácsingózhatnánk, mint egy finom fagylaltra? Ebben a hónapban dőzsölhetünk: itt a finom szabadföldi eper, a málna, a ribizli és társaik.

Ezért most házi készítésű nyalánkságot kínálok, gyorsan elkészíthető, és nem szükséges hozzá semmiféle hókusz-pókusz. Először is vettem egy fél kilós mascarponét. Olcsón jutottam hozzá, mert előző nap lejárt a szavatossága, de – nem tudom, illik-e ilyet írnom – ez a jégkrém minőségét nem befolyásolta. Azon nyomban bedobtam a mélyhűtőbe. Míg szépen megfagyott, egy marék epret lecukroztam, egy-két evőkanál porcukor untig elég hozzá. A megfagyott mascarponét ezután turmixgépbe  tettem, hozzáadtam a cukros gyümölcsöt, és szépen összeturmixoltam. Nagyon fincsi lett! Kipróbáltam meggyel, őszibarackkal, sőt málnával, ribizlivel és áfonyával is el tudtam képzelni. De határt ne szabjatok a fantáziátoknak, hiszen csokoládéval, mandulával, dióval, mogyoróval is finom lehet. Amikor viszont itt van a friss gyümölcs, mi a csudának használnánk mást?

Ha valakinek elég nagy a mélyhűtője, még parfétortát is készíthet  belőle. Tudom, nem olcsó mulatság, de garantáltan friss jeges édességet varázsolhatunk a családi asztalra. További nagy előnye, hogy nem igényel drága fagylaltgépet, elég hozzá a jó öreg turmixgép vagy botmixer.

Hirdetés


Marosi Málna

Ha tetszett a cikk, oszd meg