K20181120

Utolsó módosítás06:24:11 AM

Több mint 7,5 milliárd forintból újíthatnak fel belterületi utakat Pest megyei települések

Összesen több mint 7,5 milliárd forintot nyert el 74 Pest megyei önkormányzat belterületi utak felújítására - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-vel. 

Bővebben...

Novák: a csok megkönnyíti a fiatalok otthonteremtését

Vác, 2018. október 25., csütörtök (MTI) - A csok és az áfa-visszatérítés lehetősége olyan mozgásteret teremt a gyermeket nevelő családoknak, amellyel könnyebbé válik az otthonteremtés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkárára csütörtökön, a Váci Polgári Est előtti sajtótájékoztatón.

Bővebben...

Tömegesen települnek a kis- és középvállalkozások a főváros agglomerációjába

   Nagytarcsa, 2018. október 11., csütörtök (MTI) - Tömegesen települnek ki a kis- és középvállalkozások (kkv-k) a fővárosból az agglomerációba, így a Nagytarcsai Ipari Parkba is - mondta csütörtökön, Nagytarcsán, sajtótájékoztatón a Szent István Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Bővebben...

2,5 millió Forintos lakásfelújítási támogatás, avagy a nagy átverés

Újabb félrevezető álhír terjed az interneten, ezúttal a Hazai Hatékonyság javaslatcsomagról jelentek meg valótlan információk. Rengeteg haszontalan lájk vadász weboldalon megjelent a következő hír miszerint minden magyar állampolgár 2,5 milliós vissza nem térítendő támogatást igényelhet lakásfelújítására. Számtalan ember megörült a hírnek, és azonnal a megrohanták a hivatalos szerveket, így az önkormányzatokat is.

 

Bővebben...

Bezár az MKB váci fiókja 12 év után

Az MKB Bank bezárja 15 bankfiókját. Budapest, 2018. október 2., kedd (MTI) - Az MKB Bank két ütemben, 15 bankfiókot szüntet meg Budapesten és vidéki városokban a következő időszakban - közölte a bank kedden az MTI-vel. 

Bővebben...

Megkezdődött a téli kerékcsere szezon, drágultak a gumiabroncsok

Budapest, 2018. szeptember 29., szombat (MTI) - A szokottnál korábban kezdődött az idén a téli kerékcsere szezonja, a gumiabroncsok az elmúlt évhez képest csaknem 5 százalékkal drágultak - közölte az Abroncs Kereskedőház az MTI-vel.

Bővebben...

Iskolakezdés előtt megjön a szeptemberi "családi pótlék"

Novák Katalin: a jövő héten érkeznek a szeptemberi családtámogatási ellátások. Budapest, 2018. augusztus 26., vasárnap (MTI) - A tanévkezdésre tekintettel idén is korábban, már a jövő héten megkapják az érintettek a szeptemberi családtámogatási ellátásokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi)  család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-vel vasárnap.    

Bővebben...

Hatalmas üzlet részese lehet a Dunakeszi Járműjavító

KKM-államtitkár: 1300 vasúti kocsi beszerzéséről tárgyal Egyiptom Magyarországgal. Budapest, 2018. július 6., péntek (MTI) - Az egyiptomi állami vasutak Magyarországról akarnak beszerezni 1300 vasúti kocsit, a tárgyalások még zajlanak, de vélhetően egy-két hónapon belül sikerül aláírni a megállapodást, amelynek értelmében a szerelvényeket egy magyar és egy orosz cég gyártja majd le konzorciumi formában, a finanszírozásról pedig az Eximbank gondoskodik - mondta a magyar-egyiptomi gazdasági vegyes bizottság csütörtöki üléséről a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára telefonon Kairóból az MTI-nek pénteken.

Bővebben...

A MÁV-Start 2020 végéig szerződött a Dunakeszi Járműjavítóval

Budapest, 2018. június 28., csütörtök (MTI) - A MÁV-Start Zrt. 28 hónapra szóló, 19,5 milliárd forint értékű szerződést kötött a Dunakeszi Járműjavító Kft.-vel vasúti személyszállító járművek korszerűsítésére és javítására, valamint fővizsgák elvégzésére - közölte csütörtökön a MÁV az MTI-vel.

Bővebben...

ÁSZ: újra kaphat költségvetési támogatást Veresegyház

Újra kaphat költségvetési támogatást Veresegyház. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) korábban azért kezdeményezte az állami pénzek folyósításának felfüggesztését, mert a veresegyházi önkormányzat nem készített elfogadható intézkedési tervet a 2017-es számvevőszéki ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok kijavítására.  

Bővebben...

Befejeződött a Váci Cementgyár korszerűsítése

Befejeződött a Váci Cementgyár 7 milliárd forintos korszerűsítése, a modernizált üzemet pénteken avatták föl - közölte a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) pénteken az MTI-vel. 

Bővebben...