H20190916

Utolsó módosítás08:49:30 AM

Palkovics: 2024-ig mintegy ötezer milliárd forintot fordít a kormány közúti és vasúti fejlesztésekre

Mogyoród, 2019. július 24., szerda (MTI) - Mintegy ötezer milliárd forintot fordít a kormány 2024-ig közúti és vasúti fejlesztések előkészítésére és kivitelezésére - mondta az innovációs és technológiai miniszter szerdán Mogyoródon.

Bővebben...

Közép-európai gasztronómiai szövetség alakult Gödöllőn

gödöllői Szent István Egyetemen megalakult a Közép-európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület (Central European Gastronomy and Sommelier Association), amely fő célkitűzéseként a térség átfogó gasztronómiai és kulturális örökségeinek megőrzését és terjesztését határozta meg.

Bővebben...

Az autóipari alkatrészgyártó Enmech Hungary Kft. bővíti üzemét Pécelen

Wolfgang Bochtler, a Mektec Europe GmbH. vezérigazgatója beszédet mond a japán tulajdonú Enmech Hungary Kft. beruházását bejelentő  sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. február 15-én.

Bővebben...

Dunakeszin és Csömörön ( Kistarcsán ) is lesz elektromos autó töltőpont

Újabb elektromos töltőket telepít a Nemzeti Közművek. Budapest, 2019. február 12., kedd (MTI) - Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig.

Bővebben...

Nagy István: mintegy 100 milliárd forinttal járul hozzá a horgászat a magyar GDP-hez

Budapest, 2019, február 7., csütörtök (MTI) - A horgászat mint rekreációs tevékenység a járulékos szolgáltatások igénybevételével együtt, összességében 100 milliárd forintos nagyságrenddel járul hozzá a bruttó hazai termék (GDP) összegéhez - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön, a  VI. Nemzeti horgászsport gála és támogatói banketten, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Bővebben...

Megjelent a Pest megyei kkv-k eszközberuházásait támogató pályázat

Budapest, 2019. január 4., péntek (MTI) - Megjelent 4,5 milliárd forint keretösszeggel a Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) eszközberuházásait támogató pályázati felhívás második üteme - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-vel.

Bővebben...

Fülöp Attila: pályázatot ír ki a kormány a tanodák támogatására

     Zsámbék, 2018. december 10., hétfő (MTI) - A jövő év elejétől a gyermekvédelmi törvényben rögzített szolgáltatás lesz a tanoda, ezek működését a kormány pályázati támogatással segíti - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn a Pest megyei Zsámbékon.

Bővebben...

Ghánaiak Gödöllőn

AM: fellendülőben vannak a magyar-ghánai kapcsolatok. Gödöllő, 2018. november 21., szerda (MTI) - Magyarország különleges partnerként tekint Ghánára, és büszke arra, hogy a szakmai és diplomáciai kapcsolatok fellendülőben vannak - mondta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára szerdán, amikor Gödöllőn megnyitotta a negyedik ghánai-magyar üzleti fórumot.

Bővebben...

Több mint 7,5 milliárd forintból újíthatnak fel belterületi utakat Pest megyei települések

Összesen több mint 7,5 milliárd forintot nyert el 74 Pest megyei önkormányzat belterületi utak felújítására - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-vel. 

Bővebben...

Novák: a csok megkönnyíti a fiatalok otthonteremtését

Vác, 2018. október 25., csütörtök (MTI) - A csok és az áfa-visszatérítés lehetősége olyan mozgásteret teremt a gyermeket nevelő családoknak, amellyel könnyebbé válik az otthonteremtés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkárára csütörtökön, a Váci Polgári Est előtti sajtótájékoztatón.

Bővebben...