P20180921

Utolsó módosítás07:05:28 AM

Iskolakezdés előtt megjön a szeptemberi "családi pótlék"

Novák Katalin: a jövő héten érkeznek a szeptemberi családtámogatási ellátások. Budapest, 2018. augusztus 26., vasárnap (MTI) - A tanévkezdésre tekintettel idén is korábban, már a jövő héten megkapják az érintettek a szeptemberi családtámogatási ellátásokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi)  család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-vel vasárnap.    

Bővebben...

Hatalmas üzlet részese lehet a Dunakeszi Járműjavító

KKM-államtitkár: 1300 vasúti kocsi beszerzéséről tárgyal Egyiptom Magyarországgal. Budapest, 2018. július 6., péntek (MTI) - Az egyiptomi állami vasutak Magyarországról akarnak beszerezni 1300 vasúti kocsit, a tárgyalások még zajlanak, de vélhetően egy-két hónapon belül sikerül aláírni a megállapodást, amelynek értelmében a szerelvényeket egy magyar és egy orosz cég gyártja majd le konzorciumi formában, a finanszírozásról pedig az Eximbank gondoskodik - mondta a magyar-egyiptomi gazdasági vegyes bizottság csütörtöki üléséről a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára telefonon Kairóból az MTI-nek pénteken.

Bővebben...

A MÁV-Start 2020 végéig szerződött a Dunakeszi Járműjavítóval

Budapest, 2018. június 28., csütörtök (MTI) - A MÁV-Start Zrt. 28 hónapra szóló, 19,5 milliárd forint értékű szerződést kötött a Dunakeszi Járműjavító Kft.-vel vasúti személyszállító járművek korszerűsítésére és javítására, valamint fővizsgák elvégzésére - közölte csütörtökön a MÁV az MTI-vel.

Bővebben...

ÁSZ: újra kaphat költségvetési támogatást Veresegyház

Újra kaphat költségvetési támogatást Veresegyház. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) korábban azért kezdeményezte az állami pénzek folyósításának felfüggesztését, mert a veresegyházi önkormányzat nem készített elfogadható intézkedési tervet a 2017-es számvevőszéki ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok kijavítására.  

Bővebben...

Befejeződött a Váci Cementgyár korszerűsítése

Befejeződött a Váci Cementgyár 7 milliárd forintos korszerűsítése, a modernizált üzemet pénteken avatták föl - közölte a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) pénteken az MTI-vel. 

Bővebben...

Az ÁSZ kezdeményezte Veresegyház állami támogatásinak felfüggesztését

Az ÁSZ három település állami támogatásainak felfüggesztését kezdeményezi . Budapest, 2018. április 20., péntek (MTI) - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Veresegyház városa, valamint Mátraverebély és Kiscsécs községek esetében kezdeményezi az állami támogatások felfüggesztését különböző szabálytalanságok miatt.

Bővebben...

Bankszámlát a gyereknek – Mutatjuk, melyiket!

A pénzügyi tudatosságra nevelést érdemes minél előbb elkezdeni, amelynek első lépése lehet egy megfelelő bankszámla a gyermeknek. Feltérképeztük a kifejezetten 18 év alatti fiatalok számára elérhető kínálatot. Íme!

Bővebben...

Letették az M2-est a 2-es főúttal összekötő út alapkövét

Dunakeszi, 2018. március 21., szerda (MTI) - Letették az M2-es gyorsforgalmi utat és a 2-es főutat összekötő út alapkövét szerdán.

Bővebben...

14 égető kérdés az egymillió forintos hitelelengedésről!

Rendkívül sokan kíváncsiak arra, hogy a legalább ebben az évben született harmadik vagy későbbi gyermek után milyen feltételekkel lehet élni az 1 millió forintos hitelelengedéssel. Összesen 14 pontba szedve adjuk meg a választ a leggyakrabban előforduló kérdésekre. Ezt követően remélhetőleg mindenkinek tiszta lesz, hogy mit is kell tenni. Lássuk a tisztázó kérdéseket és az arra adott válaszokat!

Bővebben...

Így építs házat a CSOK 10+10 millió forint igénybevételével!

A CSOK 10+10 millió forint újra meghozza a családok építkezési kedvét a tavasz beköszöntével. Ez korántsem olyan könnyű dolog, számos új kihívást hoz, így a munkáltatok megszervezését és a pénzügyi háttér rendezését. A legjobb esetben az államtól kapott vissza nem térítendő támogatást, a kamatkedvezményes lakáshitelt, a piaci hitelt és az áfa-visszaigénylést is össze kell hangolni. 

Bővebben...

A fóti WebEye a logisztikai iparág jelentős átalakulásával számol

 

 A járműkövető rendszerek fejlesztésével foglalkozó WebEye Telematics Group a következő 5-10 évben jelentős átalakulást prognosztizál a logisztikai iparágban.

Bővebben...