Sze20190123

Utolsó módosítás09:46:18 AM

Megjelent a Pest megyei kkv-k eszközberuházásait támogató pályázat

Budapest, 2019. január 4., péntek (MTI) - Megjelent 4,5 milliárd forint keretösszeggel a Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) eszközberuházásait támogató pályázati felhívás második üteme - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-vel.

Bővebben...

Fülöp Attila: pályázatot ír ki a kormány a tanodák támogatására

     Zsámbék, 2018. december 10., hétfő (MTI) - A jövő év elejétől a gyermekvédelmi törvényben rögzített szolgáltatás lesz a tanoda, ezek működését a kormány pályázati támogatással segíti - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn a Pest megyei Zsámbékon.

Bővebben...

Ghánaiak Gödöllőn

AM: fellendülőben vannak a magyar-ghánai kapcsolatok. Gödöllő, 2018. november 21., szerda (MTI) - Magyarország különleges partnerként tekint Ghánára, és büszke arra, hogy a szakmai és diplomáciai kapcsolatok fellendülőben vannak - mondta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára szerdán, amikor Gödöllőn megnyitotta a negyedik ghánai-magyar üzleti fórumot.

Bővebben...

Több mint 7,5 milliárd forintból újíthatnak fel belterületi utakat Pest megyei települések

Összesen több mint 7,5 milliárd forintot nyert el 74 Pest megyei önkormányzat belterületi utak felújítására - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-vel. 

Bővebben...

Novák: a csok megkönnyíti a fiatalok otthonteremtését

Vác, 2018. október 25., csütörtök (MTI) - A csok és az áfa-visszatérítés lehetősége olyan mozgásteret teremt a gyermeket nevelő családoknak, amellyel könnyebbé válik az otthonteremtés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkárára csütörtökön, a Váci Polgári Est előtti sajtótájékoztatón.

Bővebben...

Tömegesen települnek a kis- és középvállalkozások a főváros agglomerációjába

   Nagytarcsa, 2018. október 11., csütörtök (MTI) - Tömegesen települnek ki a kis- és középvállalkozások (kkv-k) a fővárosból az agglomerációba, így a Nagytarcsai Ipari Parkba is - mondta csütörtökön, Nagytarcsán, sajtótájékoztatón a Szent István Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Bővebben...

2,5 millió Forintos lakásfelújítási támogatás, avagy a nagy átverés

Újabb félrevezető álhír terjed az interneten, ezúttal a Hazai Hatékonyság javaslatcsomagról jelentek meg valótlan információk. Rengeteg haszontalan lájk vadász weboldalon megjelent a következő hír miszerint minden magyar állampolgár 2,5 milliós vissza nem térítendő támogatást igényelhet lakásfelújítására. Számtalan ember megörült a hírnek, és azonnal a megrohanták a hivatalos szerveket, így az önkormányzatokat is.

 

Bővebben...

Bezár az MKB váci fiókja 12 év után

Az MKB Bank bezárja 15 bankfiókját. Budapest, 2018. október 2., kedd (MTI) - Az MKB Bank két ütemben, 15 bankfiókot szüntet meg Budapesten és vidéki városokban a következő időszakban - közölte a bank kedden az MTI-vel. 

Bővebben...

Megkezdődött a téli kerékcsere szezon, drágultak a gumiabroncsok

Budapest, 2018. szeptember 29., szombat (MTI) - A szokottnál korábban kezdődött az idén a téli kerékcsere szezonja, a gumiabroncsok az elmúlt évhez képest csaknem 5 százalékkal drágultak - közölte az Abroncs Kereskedőház az MTI-vel.

Bővebben...

Iskolakezdés előtt megjön a szeptemberi "családi pótlék"

Novák Katalin: a jövő héten érkeznek a szeptemberi családtámogatási ellátások. Budapest, 2018. augusztus 26., vasárnap (MTI) - A tanévkezdésre tekintettel idén is korábban, már a jövő héten megkapják az érintettek a szeptemberi családtámogatási ellátásokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi)  család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-vel vasárnap.    

Bővebben...

Hatalmas üzlet részese lehet a Dunakeszi Járműjavító

KKM-államtitkár: 1300 vasúti kocsi beszerzéséről tárgyal Egyiptom Magyarországgal. Budapest, 2018. július 6., péntek (MTI) - Az egyiptomi állami vasutak Magyarországról akarnak beszerezni 1300 vasúti kocsit, a tárgyalások még zajlanak, de vélhetően egy-két hónapon belül sikerül aláírni a megállapodást, amelynek értelmében a szerelvényeket egy magyar és egy orosz cég gyártja majd le konzorciumi formában, a finanszírozásról pedig az Eximbank gondoskodik - mondta a magyar-egyiptomi gazdasági vegyes bizottság csütörtöki üléséről a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára telefonon Kairóból az MTI-nek pénteken.

Bővebben...