H20190916

Utolsó módosítás08:49:30 AM

Megszűnik a Bricostore - bezár a barkácsáruház lánc

 

Bezárnak a magyarországi Bricostore üzletek. Ez a Veresegyház-Őrbottyán-Fót környéken lakóknak rossz hír, mert a Budapest határában lévő barkácsáruház Pestre menet mindig útba eset. A közelében található Cora-t nemrég felvásárolta az Auchan, ezzel valószínűleg csökkent a piaci árverseny, de legalább az üzlet megmaradt. Reménykedjünk, hogy a Brico sem szűnik meg teljesen, csak nevet vált - erről azonban egyenlőre nincs semmi hír.

A francia tulajdonú áruházlánc 15 éve van jelen Magyarországon, jelenleg 9 áruházzal. Legutoljára 5 éve, Miskolcon nyitottak új üzletet.A cég vesztesége 2009. óta az az évi 740 millióról előbb 1,6 milliárdra (2010.), majd tavaly 2,2 milliárdra nőt éves szinten.

A cég "bukásához" a magyarországi házépítések és felújítások drasztikus csökkenése miatti alaposan megcsapant vásárlások vezettek.

A kilenc áruházban mintegy 670 ember veszíti el munkáját, de a Bricostore másik két cégével (beszerzési ill. ingatlan) együtt ez kb. 1000 embert jelent. Eredetileg már e hónap végén lett volna a záróra, ezt végül is szilveszterig kitolták. Hogy lesz-e kedvező árú végkiárúsítás, arról még nincs hír.

(Időközben jött a hír, hogy akad, aki megveszi a Bricostore áruházakat, erről itt olvashat.)

Ha tetszett a cikk, oszd meg