H20190520

Utolsó módosítás09:19:18 AM

Novák: a csok megkönnyíti a fiatalok otthonteremtését

Vác, 2018. október 25., csütörtök (MTI) - A csok és az áfa-visszatérítés lehetősége olyan mozgásteret teremt a gyermeket nevelő családoknak, amellyel könnyebbé válik az otthonteremtés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkárára csütörtökön, a Váci Polgári Est előtti sajtótájékoztatón.

    Novák Katalin kifejtette: a csok része egy garantáltan három százalék alatti kamatozású hitel, amely tízmillió forintnál - 25 éves futamidőt figyelembe véve - havonta 48 ezer forintos törlesztőrészletet jelent, vagyis jobban megéri felvenni, mint albérletet fizetni.
    Eddig kilencvenezer családnak segített a kormány a csok bevezetésével, ez a szám a jövőben várhatóan növekedni fog - mondta.
    Novák Katalin felidézte: a kormány idén, a családok évében bevezette, hogy ha harmadik vagy további gyermek érkezik a családba, akkor a fennálló jelzáloghitelük gyermekenként egymillió forinttal csökken.
    "A magyar fiatalok családcentrikusak, a jövőjüket családban képzelik el, átlagosan két gyermeket terveznek és a kormányzat támogatni kívánja a gyermekvállalás feltételeit" - jelentette ki a politikus.

Hirdetés


Ha tetszett a cikk, oszd meg