H20190916

Utolsó módosítás08:49:30 AM

Vádat emeltek a kosdi férfi ellen, akinek gyermeke tűz áldozata lett

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, akinek "óvatlansága miatt" tűz ütött ki egy kosdi ház melléképületében, amelyben kisgyermeke életét vesztette - tájékoztatta a vádhatóság hétfőn az MTI-t.

Bővebben...

Fegyházbüntetésre ítéltek két fóti kannabisztermesztőt

Nem jogerősen több év fegyházra ítéltek két fóti kannabisztermesztőt - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-t.

Bővebben...

Vác térségében két autó ütközött össze. A balesetben hárman életüket vesztették.

Közúti közlekedési baleset történt 2019. szeptember 7-én 14 óra körüli időben a 2-es számú főút 43-as kilométerszelvényében, Vác térségében, ahol eddig tisztázatlan körülmények között két személygépkocsi ütközött össze. A baleset következtében hárman életüket vesztették. 

Bővebben...

Szokolya, Dunakeszi, Fót, Göd, Tura is egyenkét 30 millió Ft támogatást kap

BM: 266 település fejleszthet összesen ötmilliárd forintból. Budapest, 2019. szeptember 3., kedd (MTI) - 266 település nyert a Belügyminisztérium önkormányzati fejlesztésekre kiírt pályázatán - jelentette be Pogácsás Tibor, a tárca önkormányzati államtitkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben...

Aláírták a következő 21 darab KISS emeletes motorvonat gyártásáról szóló szerződést

A következő 21 darab KISS emeletes motorvonat gyártásáról írt alá szerződést Kerékgyártó József, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója és Dunai Zoltán, a Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója kedden Budapesten.

Bővebben...

Kidőlt fák a síneken

Fokozatosan helyreáll a vasúti közlekedés a váci, az esztergomi és a veresegyházi vonalon. Budapest, 2019. szeptember 2., hétfő (MTI) - Rákosrendezőnél helyreállították a fakidőlés miatt leszakadt felsővezetéket, így már zavartalanul közlekednek a vonatok a Nyugati pályaudvar-Rákosrendező-Rákospalota-Újpest közötti szakaszon - tudatta a Mávinform hétfő este közleményben.

Bővebben...

Pár éven belül felújítják a Sződ-Sződligeti, a szobi és a Dunakeszi-gyártelep vasútállomásokat

Homolya Róbert: 2023-ig a MÁV saját forrásból 50 vasútállomást újít fel. Budapest, 2019. augusztus 26., hétfő (MTI) - A MÁV Zrt. 2023-ig 50 vasútállomást újít fel, a vasúttársaság a saját forrásaiból évente 4-5 milliárd forintot  fordítana a munkálatokra, amelyek az épületek állapotának javítását, az utasforgalmi terek komfortosabb kialakítását szolgálják - mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten. 

Bővebben...

Szeptembertől testkamerát kapnak a MÁV-Start jegyellenőrei a Váci vonalon

Szeptembertől 103 új testkamerát kapnak a MÁV-Start jegyellenőrei. Budapest, 2019. augusztus 30., péntek (MTI) - Szeptembertől 103 új testkamerát kapnak a MÁV-Start jegyellenőrei, amitől a társaság a bántalmazásos esetek további csökkenését várja. A legtöbb eszközt a ceglédi, a váci és az esztergomi vonalon használják majd, mert ott éri a legtöbb támadás, atrocitás a jegyvizsgálókat - jelentette be pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón a társaság.

Bővebben...