K20190723

Utolsó módosítás08:19:52 AM

Furcsa baleset Hévízgyörknél, Galgahévíz előtt

A baleset kizárólag az emberi felelőtlenségnek tudható be. Ez a fajta magatartás az, ami után végleg el kellene venni a jogosítványt.

- Sose gondoltam volna, hogy álló helyzetben fogom összetörni a buszomat - mondta a buszvezető a helyszínelésre várva. Hévízgyörk Galgahévíz felőli végén szabályosan állt a buszmegállóban a menetrendszerű autóbusz. A busz mögé érkező teherautó megkezdte a busz kikerülését, de ezt nem várta meg a teherautó mögött érkező Citroenes hölgy, és a teherautó előzésébe kezdett. Így viszont nem észlelte a megállóban álló buszt, és az "előzés végén" nagy sebességgel belecsapódott. Bár a hölgy - akinek csak az orra sérült meg -, azt állította, hogy mindössze 50-el ment, ennek a roncsok ellentmondanak. Nem csak a Citroen lett totálkáros, a buszt is odébb tolta és a busz bal hátsó, fix tengelyes kerekét is 6-8 centivel benyomta, így azt nem lehetett egyesen onnan elvezetni, mozgásképtelen lett.

A kiérkező rendőrök a vétkes sofőrhöz mentőt hívtak, más személyi sérülés nem történt. A műszaki mentés órákig tartott teljes útszélességben, addig belső kis utcákra terelték a forgalmat. mivel azok elég keskeny utcák, így hamarosan ott is kitört a káosz.

Hévízgyörk, 2018.11.08. 13,30

Szöveg és fotó: Hrabopress Agora

Ha tetszett a cikk, oszd meg