K20190521

Utolsó módosítás07:10:09 AM

December 9-től a Dunakeszi nagyállomáson is megállnak a gyorsított vonatok

Dióssi Csaba polgármester korábban személyesen egyeztetett Csépke Andrással, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójával arról, hogy a gyorsított vonatok Dunakeszi-Gyártelep után Dunakeszi nagyállomáson is megálljanak.

A sikeres egyeztetésnek köszönhetően a 2018. december 9-i menetrendváltástól a G70-es számú gyorsított szerelvények Dunakeszi nagyállomáson is megállnak.

A vasúttársaság hivatalos értesítése szerint a G70-es számú ­– reggeli, délutáni, valamint esti csúcsidőszakot érintő ­– gyorsított szerelvények Dunakeszi nagyállomáson a következők szerint állnak majd meg a menetrendváltást követően:

Budapest-Nyugatiból jelenleg 13:28, 14:28, 15:28, 16:28, 17:28, 18:28 órakor induló, valamint a Budapest-Nyugatiba 6:34, 7:37 és 9:34 órakor érkezőszerelvények érintettek a változtatásban.

Hirdetés

  

A tárgyalás folyamán sikerült elérnünk, hogy a legtöbb (592 fő) ülőhellyel rendelkező Bmx kocsikból álló szerelvények a térségben csak a mi vonalunkon közlekedjenek (munkanapokon), valamint a kapacitás biztosítása érdekében a vasúttársaság plusz 8 Bmx járművet is átcsoportosít más régióból.

Tájékoztatást kaptunk arról is, hogy a MÁV-START tovább kívánja javítani a Budapest-Nyugati­–Vác­–Szob vasútvonalon közlekedők kényelmét, így az előzetes tervek szerint 2019. év végétől forgalomba állítható ún. “KISS” emeletes motorvonatok egyik közlekedési területe a városunkat is érintő 70-es vonal lesz. A járművek kedvező tulajdonságai az ülőhelykapacitás további növekedését, a menetrendszerűség és utazási komfort javítását eredményezik. forrás: dunakeszi.hu

Ha tetszett a cikk, oszd meg