H20190520

Utolsó módosítás09:19:18 AM

Újraindult a vonatközlekedés a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon

Újraindult a vonatközlekedés a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon, ahol korábban a viharos szél miatt a vezetékre esett ágak zárlatot okoztak - közölte hétfő reggel a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

    Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a délelőtti órákban a szokottnál hosszabb menetidővel kell számolni a vonalon.
    A szóvivő hozzátette, az érintett településekről - Vácrátót, Őrbottyán, Veresegyház, Csomád, Fót - utazók a Volánbusz járatait is igénybe vehetik, amelyeken elfogadják a vasúti bérleteket. Budapest, 2019. március 11., hétfő (MTI)

Fennakadások a vonatközlekedésben a viharos szél miatt. Budapest, 2019. március 11., hétfő (MTI) - A Dunakanyar menti vasútvonalakon több helyen is fák dőltek a sínekre, illetve a felsővezetékekre került faágak okoznak gondot a vonatközlekedésben hétfőn reggel - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

    Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a Rákosrendező-Fót-Vácrátót közötti szakaszon szünetel a vonatközlekedés, nincs áram a felsővezetékben, mivel több helyen a vezetékre lógó ágak okoznak zárlatot. A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon emiatt jelentős korlátozásokkal és hosszabb menetidőkkel kell számolni. A szóvivő hozzátette, hogy vonatpótló autóbuszokat nem tudnak biztosítani. Az érintett településekről - Vácrátót, Őrbottyán, Veresegyház, Csomád, Fót - utazók a Volánbusz járatait vehetik igénybe, amelyeken elfogadják a vasúti bérleteket.
    A Budapest-Vác-Szob vonalon Vác és Göd között csak az egyik vágányon lehetséges a vonatközlekedés, mert kidőlt fát távolítanak el. Az elővárosi vonatok közlekedésében emiatt jelentős korlátozások és hosszabb menetidők várhatók, több vonat kimarad a menetrendből hétfőn reggel. 
    A Vác-Balassagyarmat vonalon is fák dőltek a sínekre Nagyoroszi és Drégelypalánk között, ezeket azonban hajnalban sikerült eltávolítani.

Ha tetszett a cikk, oszd meg