H20190520

Utolsó módosítás09:19:18 AM

OGY - A KDNP a fóti lovasterápiás központ számára adna át állami ingatlanokat

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti lovasterápiás központja számára tizennégy állami tulajdonú ingatlan vagyonkezelési jogát adná át az a törvényjavaslat, amelyet a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) nyújtott be hétfőn az Országgyűlésnek. 

    Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője által jegyzett javaslat szerint a fóti ingatlanok 2020. szeptember 1-től kezdődően 20 éves időtartamra, ingyenesen, közfeladat ellátásához szükséges vagyonként kerülnének a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület vagyonkezelésébe.
    A javaslat indoklása szerint ahhoz, hogy az egyesület kiszámítható feltételek között folytathassa és beruházásokkal magasabb szintre emelhesse a sérült, rászoruló gyermekek lovasterápiás kezelését, elengedhetetlenül szükséges az állami tulajdonú ingatlanok jogviszonyainak hosszú távú rendezése.
    Mint írják, az egyesület a felsorolt ingatlanok egy részén már jelenleg is magas színvonalú lovasterápiás és egyéb, gyermekek javát szolgáló tevékenységet folytat. Budapest, 2019. március 11., hétfő (MTI)

Ha tetszett a cikk, oszd meg