Szo20191019

Utolsó módosítás05:08:13 AM

Átadták a Pap Kolbászműhelyt Gödöllőn

Gödöllő, 2019. szeptember 20., péntek (MTI) - Nagy István: Magyarország élen jár az élelmiszeripari fejlesztésekben. Magyarország már 2018 végén túlteljesítette a 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusra tervezett 300 milliárd forintos élelmiszeripari fejlesztést - mondta az agrárminiszter pénteken Gödöllőn, ahol részt vett a Pap Kolbászműhely átadó ünnepségén.

    Nagy István hangsúlyozta, hogy a magyar élelmiszeripar nemzetgazdasági szempontból meghatározó ágazat, amely 4500 vállalkozással, 33 szakágazatban közel 90 ezer alkalmazottal gyárt élelmiszert.
    A miniszter elmondta, hogy a Pap Kolbászműhely 325 millió forintos beruházást hajtott végre, amiből több mint 103 millió forint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap fejlesztési támogatása a Széchenyi 2020 program keretében, és 14 új munkahely is létesült. Hozzátette, hogy a 280 tonna késztermék előállításából származó, a jövő évre tervezett 550 millió forintos árbevétel előrevetíti a Pap Kolbászműhely sikerét.
    A tárcavezető beszélt arról, hogy a húsfeldolgozás, tartósítás szakágazat részesedése az élelmiszeripar teljes árbevételéből meghaladja a 11 százalékot.
    Nagy István elmondta, hogy a vidékfejlesztési programon belül meghirdetett mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban című pályázati felhívás forrásaiból eddig 598 kérelem részesült támogatásban, összesen 110 milliárd forint összegben, amelyből eddig a kifizetés mértéke meghaladta a 21 milliárd forintot.
    Pap Krisztián, a Pap Kolbászműhely tulajdonosa szólt arról, hogy a családi receptúra, a hazai alapanyag és a természetes füstölési metódus révén sikerül egyedi ízvilágot létrehozniuk.
    A társaság kolbászt és szalámit gyárt, hagyományos eljárással sertés, szürkemarha és szarvas alapanyagból. 

Kép: Gödöllő, 2019. szeptember 20. Pap Krisztián, a Pap Kolbászműhely tulajdonosa (j) beszél, mellette Nagy István agrárminiszter (k) és Kolozs Csaba gödöllői vállalkozó a kolbászműhely egyik érlelőjében az üzem átadóünnepsége napján a Gödöllői Ipari Parkban 2019. szeptember 20-án. A cég 325 millió forintos beruházást hajtott végre, amiből több mint 103 millió forint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap fejlesztési támogatása a Széchenyi 2020 program keretében, és 14 új munkahely is létesült. MTI/Kovács Attila

Ha tetszett a cikk, oszd meg