K20181120

Utolsó módosítás06:24:11 AM

Mindenszentek ünnepe

November 1-én ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, akikről sokaságuk miatt a kalendárium külön, név szerint nem emlékezhet meg. Mindenszentek ünnepe a kötelező egyházi ünnepek közé tartozik, ezért a hívek számára előírás a szentmisén való részvétel.

Bővebben...

Elhunyt Dr. Oláh Antal címzetes apát, nyugalmazott plébános, Dunakeszi város díszpolgára

A Váci Egyházmegye és a rokonság fájó szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy szeretett testvérünk Dr. Oláh Antal címzetes apát, nyugalmazott plébános, Dunakeszi Város Díszpolgára 2018. szeptember 13-án, életének 99., papságának 74. évében, szentségekkel megerősítve hazatért az Úrhoz.

Bővebben...

Sok százan vettek végső búcsút Bakonyi János atyától

A 38. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt egyházmegyei kormányzót kedden délelőtt temették szülővárosában, Kistarcsán .  Nem csak mostani szolgálati helyéről, Kókáról és Tápiószecsőről érkeztek nagy számmal, hanem minden olyan településről, ahol korábban szolgált, Vácról, Veresegyházról, Őrbottyánból, Erdőkertesről, Salgótarjánból, Mogyoródról.

Bővebben...

Beer Miklós látogatása a Kistarcsai Kórházban

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórházba látogatott Beer Miklós váci megyéspüspök március 27-én, hogy az intézmény vezetőségével és a betegekkel együtt adjon hálát a kórházlelkészi szolgálat jelenlétének elmúlt tizenhárom évéért.

Bővebben...

Zarándokok húsvéti ajándékokkal indultak el Ferenc pápához

Csévharaszt, 2018. március 19. Beer Miklós, a váci katolikus egyházmegye püspöke megnézi az ajándékokat a reggeli áhítaton a csévharaszti Szentháromság katolikus templomban 2018. március 19-én. 

Bővebben...

Egyházi intézmények felújítását és fejlesztését támogatják Vác, Sződ, Sződliget, Kismaros, Nagymaros, Zebegény, Szob, Verőce, Kosd, Váchartyán településeken

570 millió forintos felújítási támogatást kap a váci Szent Kereszt ferences templom. Vác, 2018. március 1., csütörtök (MTI) - Kormányzati döntés értelmében 570 millió forintos felújítási támogatást kap a váci Szent Kereszt ferences templom - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Vácon.

Bővebben...

Karácsonyi Szentmise Vácon

December 25-én ünnepeltük Isten Fiának, Jézus Krisztusnak a megtestesült Igének földi születését a Boldogságos Szűz Máriától Betlehemben. Aki született, nemcsak egy az emberek közül, hanem Ő az Atyától a Szentháromságban az idő kezdete előtt születő Fiú. A megváltó Jézus születése mindenki számára üdvösséget hoz, aki engedi, hogy lelkében a kegyelem által megszülethessék.

Bővebben...

Pétery József emlékkonferencia volt Vácon

November 27-én a váci püspöki palota dísztermében Pétery József váci püspök (1942–1967) pappá szentelésének 105. püspökké szentelésének 75. és halálának 50. évfordulója alkalmából Misericordias Domini in aeternum cantabo címmel tudományos konferenciára került sor.

Bővebben...

Erdő Péter: Ferenc pápa érti a problémáinkat és támogatja a munkánkat

Budapest, 2017. november 27., hétfő (MTI) - Harmonikus, baráti hangulatú találkozóként értékelte Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Ferenc pápánál tett látogatását, amelyen a magyar püspökök úgy érezték, az atyai háza térnek be, ahol szeretettel fogadják őket, értik a problémáikat és támogatják a munkájukat. 

Bővebben...

Bérmálás és templombúcsú a Dunakeszi - Alagi Szent Imre plébániatemplomban

Idén ősszel a Váci Egyházmegyében eddig tizenöt templomban részesültek a bérmálás szentségében a tizenhatodik életévüket betöltött katolikus fiatalok és lettek „nagykorúak” a keresztségben.

Bővebben...