H20190916

Utolsó módosítás08:49:30 AM

Hét bemutató a Váci Dunakanyar Színházban

Vác, 2019. szeptember 9., hétfő (MTI)- Hetedik évadát kezdi meg a Váci Dunakanyar Színház hét bemutatóval, amelyből hat produkció a színház falai között lesz látható és egy a V4 fesztivál rendhagyó, négy nyelven bemutatott előadásaként kerül színre - mondta a színház igazgatója hétfőn, Vácon.

Bővebben...

A Turai Zsinnyegő Néptáncegyüttes és a Turai Férfi Dalárda vendégszerepelt Szentendrén

Első világháborús emlékeket mutatnak be a tájházak a szentendrei Skanzenben. Budapest, 2019. szeptember 2., hétfő (MTI) - Az adott település első világháborús emlékeit mutatják be az ország különböző pontjairól érkező tájházak szombaton a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban az Élet a fronton túl tematikus évhez kapcsolódva.

Bővebben...

Veresegyház is résztvesz az Állatkertek Éjszakája rendezvényen

Augusztus 30-án rendezik meg az Állatkertek éjszakáját. Budapest, 2019. augusztus 7., szerda (MTI) - Változatos programokkal, látványetetésekkel és más rendkívüli látnivalókkal várják a közönséget augusztus 30-án az Állatkertek éjszakáján, amelyhez az idén országszerte 13 állat-bemutatóhely csatlakozott.

Bővebben...

A gödöllői Szent István Egyetem is felkerült a Times Higher Education nemzetközi ranglistájára

Négy magyar egyetem is felkerült a Times Higher Education nemzetközi ranglistájára. Budapest, 2019. július 12., péntek (MTI) - Négy magyar egyetem is felkerült a Times Higher Education (THE) nemzetközi ranglistájára, amely a hallgatói véleményeket figyelembe véve, a környezet, a hallgatók és az oktatók aránya, illetve a piacképes tudás átadása alapján ítéli meg az egyetemeket - mondta a Szent István Egyetem rektora az M1 aktuális csatornán pénteken.

Bővebben...

Székely Csaba drámájával megkezdődött a VéNégy fesztivál színházi programja Vácon

Vác, 2019. június 30., vasárnap (MTI) - Székely Csaba Semmit se bánok című drámájával indult el a hetedik VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó (július 4-7.) színházi programrésze vasárnap Vácon.

Bővebben...

Nagy Sándor képzőművész alkotásaiból jött létre Vác első szoborparkja

Vác, 2019. június 30., vasárnap (MTI) - Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész (1923-2017) 13 alkotásából jött létre Vác első szoborparkja, amely a Duna-parti sétányon kapott helyet.

Bővebben...

Hétvégén kezdődnek a Régi Zenei Napok Vácon

Szombaton kezdődik Vácon a Régi Zenei Napok programsorozata, amelyre július 6-ig várják a közönséget.

Bővebben...

Amikor leesik az állam

Immár sokadik alkalommal hívnak meg Mecséri Alexandráék a záró gálájukra. ( Van egy télen meg nyáron is). És immár sokadik alkalommal esik le az állam a helyéről, a döbbenettől és kicsit az irigységtől is.  Hiszen olyan nehéz mozdulatokat, testtartásokat csinálnak meg ezek a lányok játszi könnyedséggel, ami szerintem bőven kimeríti az emberi hajlékonyság határait.

Bővebben...

Színházi előadások és koncertek a VéNégy Fesztivál kínálatában

Budapest, 2019. június 18., kedd (MTI) - Utcaszínház, nemzetközi színházi előadások, közösségi programok és koncertek is várják a közönséget július 4. és 7. között a VéNégy Fesztiválon és Színházi Találkozón a váci Duna-parton. 

Bővebben...

Ipoly Feszt első alkalommal, hét településen

Ipoly Feszt néven új rendezvény indul útjára öt magyarországi és két felvidéki településen. Az Ipolymenti térség természeti kincseit és kulturális sokszínűségét bemutató fesztivál június 21-től 23-ig tart.

Bővebben...