Sze20190123

Utolsó módosítás09:46:18 AM

A Kilátó központ működhet elsőként életpálya-tanácsadási intézetként

Magyarországon elsőként a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ működhet életpálya-tanácsadási feladatok ellátásának elősegítését végző kutató és fejlesztő-szolgáltató intézetként - közölte a piarista rendtartomány pénteken az MTI-vel.

Bővebben...

Berlinben lép fel Ninh Long tenor a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kíséretében

Berlinben lép fel Ninh Long tenor; a vietnami származású művész a Virtuózok idei versenyének korcsoportgyőzteseként Armel Opera Festival Díjat kapott, amelynek köszönhetően a Berlin Filharmónia koncerttermében mutatkozhat be szombaton.

Bővebben...

Felállítják Attila király lovas szobrát Vácon

Vác, 2018. december 4. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselje (b) és Fördős Attila polgármester sajtótájékoztatót tart Attila király lovas szobrának felállításáról Vácon, a Barátok temploma és a Duna-part közötti területen 2018. december 4-én.  

Bővebben...

Advent - Koncertek és betlehemezés is lesz a Gödöllői Királyi Kastélyban

Koncertek, kézműves foglalkozások és népi betlehemezés is várja az érdeklődőket december 8. és 28. között a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Bővebben...

Kihirdették a váci Kaleidoszkóp VersFesztivál nyerteseit

Hunyadkürti György, a kaposvári Csiky Gergely Színház művésze kapta a színészi díjat, versszínházi kategóriában Borbély Sándort (Karinthy Színház: Az apostol) díjazták a vasárnap véget ért váci Kaleidoszkóp VersFesztiválon.

Bővebben...

Ismét lesz Kaleidoszkóp Vers Fesztivál Vácon

Versmondás, színházi előadások, koncertek, filmvetítés és étteremszínház is várja az érdeklődőket az idei Kaleidoszkóp Vers Fesztiválon november 22. és 25. között Vácon.

Bővebben...

A péceli Tóth Benedek Ernő második lett a III. Nemzeti VERSenyen

Kató Hajnalka nyerte a III. Nemzeti VERSenyt. Budapest, 2018. november 11., vasárnap (MTI) - A 26 éves Kató Hajnalka végzett az első helyen a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete által közösen szervezett szavalóverseny, a III. Nemzeti VERSeny vasárnapi döntőjén, amelynek a budapesti teátrum adott otthont.

Bővebben...

A Gödöllői Városi Könyvtár nyerte el a Könyvtári Minőségi Díjat

A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ kapta meg idén a Könyvtári Minőségi Díjat, melynek keddi budapesti átadóján a Minősített Könyvtár címet elnyerő tizenöt intézményt is kihirdették. 

Bővebben...

Idén először határon túli fellépő is szerepel a Sissi Őszi Tánchét programjában

Idén először határon túli fellépője is lesz a Közép-Európa Táncszínház által rendezett Sissi Őszi Tánchétnek: a szombaton kezdődő egyhetes rendezvényt a romániai Gyergyószentmiklósról érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja a fesztiválnak otthont adó Bethlen Téri Színházban.

Bővebben...

Átadták a megújult Váci Dunakanyar Színházat

Vác, 2018. november 4., vasárnap (MTI) - Megújult 345 millió forint kormányzati támogatással a Váci Dunakanyar Színház, amelyet vasárnap, az évadnyitó előadást megelőzően adott át a közönségnek Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Kis Domonkos Márk színházigazgató.

Bővebben...

Wass Albert-szobrot avattak Aszódon

Aszód, 2018. november 3., szombat (MTI) - Születésének 110. évfordulója alkalmából felavatták Wass Albert erdélyi születésű író mellszobrát szombaton a Pest megyei Aszódon.

Bővebben...