K20190521

Utolsó módosítás07:10:09 AM

Űrakadémia Gödöllőn

A műholdas földmegfigyelés lesz az idei Űrakadémia témája.

Bővebben...

Lehár Ferenc - Bodanzky Gábor: Luxemburg grófja Vácon

Nagyoperett, a Pesti Művész Színház előadása, átdolgozta: Pozsgai Zsolt.

Bővebben...

Átadták a felújított művelődési házat Kartalon

Kartal, 2019. május 10., péntek (MTI) - A család, a helyi közösség és a nemzeti közösség jelenti Magyarország számára a túlélést - hangoztatta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kartalon, a Széchenyi 2020 pályázati forrásból felújított művelődési ház ünnepélyes átadóján. Orbán Balázs szerint a közösség a túlélés záloga.

Bővebben...

Gödön a 97,3-on szól majd a Mária Rádió

Négy rádiós frekvencia sorsáról döntött a médiatanács

Bővebben...

Kazinczy-díjat kapott Duhonyi Tiborné váci tanár

Átadták a Kazinczy-díjakat és a Péchy Blanka-díjakat Győrben.

Bővebben...

Együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem és az MKB Bank

Együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem (SZIE) és az MKB Bank Zrt. az agrárium modernizációjának támogatása és az egyetemi hallgatók pénzügyi ismereteinek erősítése érdekében - mondta Palkovics László, az egyetem rektora kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Bővebben...

Rétvári: Kelet-Európának egyre nagyobb szerepe lesz a jövőben a tehetséggondozásban

Vác, 2019. március 24., vasárnap (MTI) - Kelet-Európának egyre nagyobb szerepe lesz a tehetséggondozásban, mivel itt még az iskoláknak lehetőségük van ezzel foglalkozni, és nem az integrációra kell összpontosítaniuk - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Vácon, a Piarista Gimnáziumban.

Bővebben...

Március 15. - Sajtótörténeti kiállítás nyílik Pécelen

Tematikus sajtótörténeti kiállítás nyílik az Újságmúzeum gyűjteményéből március 15-én Pécelen, a Ráday-kastély területén található Márványistállóban. 

Bővebben...

Jászai Mari-díjat kapott Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház ügyvezető igazgatója

Kásler: a kitüntetettek a magyar kultúrkincset gazdagítják. Budapest, 2019. március 13., szerda (MTI) - A március 15-e alkalmából kitüntetettek életművükkel, alkotásaikkal a magyar nemzet kultúrkincseit gazdagították - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, a miniszteri művészeti és egészségügyi díjak átadásán.

Bővebben...

Március 16-án kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál Gödöllőn is

Különleges helyszíneken, többek között aluljárókban, tereken és templomokban rendezik meg a Bach Mindenkinek Fesztivált március 16. és 25. között - hangzott el az M5 csatorna Kult'30 című műsorában szerdán.

Bővebben...

Az Év Levéltára díjat kapott a váci levéltár

Vác, 2019. február 22., péntek (MTI) - Vác Város Levéltárának ítélte oda a 2018-as Év Levéltára díjat a Magyar Levéltárosok Egyesülete, az elismerést pénteken adták át a váci Madách Imre Művelődési Központban.

Bővebben...