K20190723

Utolsó módosítás08:19:52 AM

A gödöllői Szent István Egyetem is felkerült a Times Higher Education nemzetközi ranglistájára

Négy magyar egyetem is felkerült a Times Higher Education nemzetközi ranglistájára. Budapest, 2019. július 12., péntek (MTI) - Négy magyar egyetem is felkerült a Times Higher Education (THE) nemzetközi ranglistájára, amely a hallgatói véleményeket figyelembe véve, a környezet, a hallgatók és az oktatók aránya, illetve a piacképes tudás átadása alapján ítéli meg az egyetemeket - mondta a Szent István Egyetem rektora az M1 aktuális csatornán pénteken.

Bővebben...

Székely Csaba drámájával megkezdődött a VéNégy fesztivál színházi programja Vácon

Vác, 2019. június 30., vasárnap (MTI) - Székely Csaba Semmit se bánok című drámájával indult el a hetedik VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó (július 4-7.) színházi programrésze vasárnap Vácon.

Bővebben...

Nagy Sándor képzőművész alkotásaiból jött létre Vác első szoborparkja

Vác, 2019. június 30., vasárnap (MTI) - Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész (1923-2017) 13 alkotásából jött létre Vác első szoborparkja, amely a Duna-parti sétányon kapott helyet.

Bővebben...

Hétvégén kezdődnek a Régi Zenei Napok Vácon

Szombaton kezdődik Vácon a Régi Zenei Napok programsorozata, amelyre július 6-ig várják a közönséget.

Bővebben...

Amikor leesik az állam

Immár sokadik alkalommal hívnak meg Mecséri Alexandráék a záró gálájukra. ( Van egy télen meg nyáron is). És immár sokadik alkalommal esik le az állam a helyéről, a döbbenettől és kicsit az irigységtől is.  Hiszen olyan nehéz mozdulatokat, testtartásokat csinálnak meg ezek a lányok játszi könnyedséggel, ami szerintem bőven kimeríti az emberi hajlékonyság határait.

Bővebben...

Színházi előadások és koncertek a VéNégy Fesztivál kínálatában

Budapest, 2019. június 18., kedd (MTI) - Utcaszínház, nemzetközi színházi előadások, közösségi programok és koncertek is várják a közönséget július 4. és 7. között a VéNégy Fesztiválon és Színházi Találkozón a váci Duna-parton. 

Bővebben...

Ipoly Feszt első alkalommal, hét településen

Ipoly Feszt néven új rendezvény indul útjára öt magyarországi és két felvidéki településen. Az Ipolymenti térség természeti kincseit és kulturális sokszínűségét bemutató fesztivál június 21-től 23-ig tart.

Bővebben...

Társulatok és egyéni művészek nevezését is várja idén a VersFesztivál

Kőszínházi és független társulatok, valamint egyéni művészek nevezését is várja idén a Kaleidoszkóp VersFesztivál, amelyet október 16. és 20. között rendeznek meg a Váci Dunakanyar Színházban.

Bővebben...

VéNégy Fesztivál - A fiatal tehetségek a középpontban

A fiatal tehetségek támogatása és a rendszerváltozás 30. évfordulója áll a váci VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó középpontjában - mondta el Kis Domonkos Márk fesztiváligazgató az MTI-nek.

Bővebben...

Veres Medve Díj 2019.

Kiosztásra kerültek a 2018-2019-es évad Veres Medve-díjai.

Bővebben...

A Bálna bölcsesség nyerte a gödöllői természetfilm fesztivál fődíját

A Bálna bölcsesség (Whale Wisdom) című természetfilm, Rick Rosenthal alkotása nyerte a gödöllői V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját szombaton - közölték a szervezők az MTI-vel.

Bővebben...