P20190322

Utolsó módosítás03:17:31 PM

Március 15. - Sajtótörténeti kiállítás nyílik Pécelen

Tematikus sajtótörténeti kiállítás nyílik az Újságmúzeum gyűjteményéből március 15-én Pécelen, a Ráday-kastély területén található Márványistállóban. 

Bővebben...

Jászai Mari-díjat kapott Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház ügyvezető igazgatója

Kásler: a kitüntetettek a magyar kultúrkincset gazdagítják. Budapest, 2019. március 13., szerda (MTI) - A március 15-e alkalmából kitüntetettek életművükkel, alkotásaikkal a magyar nemzet kultúrkincseit gazdagították - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, a miniszteri művészeti és egészségügyi díjak átadásán.

Bővebben...

Március 16-án kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál Gödöllőn is

Különleges helyszíneken, többek között aluljárókban, tereken és templomokban rendezik meg a Bach Mindenkinek Fesztivált március 16. és 25. között - hangzott el az M5 csatorna Kult'30 című műsorában szerdán.

Bővebben...

Az Év Levéltára díjat kapott a váci levéltár

Vác, 2019. február 22., péntek (MTI) - Vác Város Levéltárának ítélte oda a 2018-as Év Levéltára díjat a Magyar Levéltárosok Egyesülete, az elismerést pénteken adták át a váci Madách Imre Művelődési Központban.

Bővebben...

Rövidfilm népszerűsíti Pest megye értékeit

Kisfilm készült Pest megye épített és természeti örökségéről. A rövidfilm olyan ismert és kevésbé ismert építészeti és természeti kincseket mutat be, mint a ráckevei Hajómalom, a kisoroszi Szigetorr, a váci Diadalív vagy a zsámbéki Romtemplom.

Bővebben...

Májusban rendezik meg az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivált Gödöllőn

Természetvédelmi filmszemle, vásár, kiállítások, bemutatók és játszóházak is várják az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál látogatóit május 24. és 26. között Gödöllőn.

Bővebben...

Rétvári: 391 millió forintos beruházás-előkészítő támogatást kap három zeneművészeti iskola.

Vác, 2019. január 24., csütörtök (MTI) - A kormány úgy döntött, hogy három kórusiskolát, a váci Karolina Katolikus Általános Iskolát, a budapesti Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolát és a szintén fővárosi Szent István Király Zeneiskolát 391 millió forintos beruházás-előkészítő támogatásban részesíti - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Vácon.

Bővebben...

Kiemelt előadóművészeti szervezet lett a Váci Dunakanyar Színház

Vác, 2019. január 23., szerda (MTI) - Kiemelt előadóművészeti szervezet lett a Váci Dunakanyar Színház, így 2019-ben mintegy 50 millió forint állami támogatás jár az önkormányzati fenntartású intézménynek.

Bővebben...

A váci Boronkay első a középiskoláknál

Ötödik alkalommal díjazták a diákolimpia legsikeresebb iskoláit és testnevelőit. Budapest, 2019. január 23., szerda (MTI) - Húsz pedagógust és 16 iskolát jutalmazott a Magyar Diáksport Szövetség szerdán a diákolimpia 2017/2018-as idényének eredményességi díjátadóján.

Bővebben...

A Kilátó központ működhet elsőként életpálya-tanácsadási intézetként

Magyarországon elsőként a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ működhet életpálya-tanácsadási feladatok ellátásának elősegítését végző kutató és fejlesztő-szolgáltató intézetként - közölte a piarista rendtartomány pénteken az MTI-vel.

Bővebben...

Berlinben lép fel Ninh Long tenor a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kíséretében

Berlinben lép fel Ninh Long tenor; a vietnami származású művész a Virtuózok idei versenyének korcsoportgyőzteseként Armel Opera Festival Díjat kapott, amelynek köszönhetően a Berlin Filharmónia koncerttermében mutatkozhat be szombaton.

Bővebben...