H20190520

Utolsó módosítás09:19:18 AM

Vadásznapot rendeznek Gödöllőn

    Agárfuttatás, lovasíjászat, múzeumpedagógiai foglalkozás és vadászkutya-bemutató is várja az érdeklődőket a Gödöllői Vadásznapon szeptember 16-án a Gödöllői Királyi Kastélyban.

    A rendezvény látogatói megismerkedhetnek a hagyományos vadászati módokkal, emellett agárfuttatás, solymász-, íjász- és vadászkutya-bemutatók is szerepelnek a programok között - közölték a szervezők az MTI-vel. 
    A Vadászkamara Kürtegyüttes és a Mészáros Gyöngyvirág Quartett koncerttel, az Aranyszamár Bábszínház és a Hahota Gyermek Színház mesejátékkal szórakoztatja a közönséget. Vári Dávid séf közreműködésével vadétellátványfőzés-bemutató lesz, a Magyar Íj Alapítvány átadja Az év magyar íja díjat, az Árpád Vére Lovasiskola pedig lovasíjász bemutatóra invitálja az érdeklődőket.

Hirdetés

 


    A kastély Sala Terrena termében Valaczkay Erzsébet vadászati festménytárlata látható, az állandó kiállításban Vadászkaland címmel múzeumpedagógiai programon, valamint tematikus vezetéseken vehetnek részt a gyerekek. A rendezvényen bemutatkozik a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum is, amely rejtvényekkel, állatnyomokkal és foglalkozásokkal várja a látogatókat.
    A Vadásznap programjait elöltöltős fegyverek bemutatója, vadászgörény-simogató, struccszelídítés, hintózás a kastélyparkban és a Budakeszi Vadaspark állatbemutatója színesíti. Budapest, 2018. szeptember 8., szombat (MTI)

Ha tetszett a cikk, oszd meg