K20190723

Utolsó módosítás08:19:52 AM

Határ menti szlovák és magyar múzeumok képviselői találkoznak Szobon

Pénteken rendezik meg Szobon a határ menti múzeumok találkozóját, amelyen magyar és szlovák intézmények képviselői mutatják be tevékenységüket.

    A szervezők közlése szerint a szobi Börzsöny Közérdekű Muzeális Gyűjtemény által életre hívott rendezvényen a Dunakanyar és a Börzsöny-vidék, valamint a határ túlsó oldalán e vidékkel szemben fekvő, a magyar vendégeket anyanyelvükön fogadni képes múzeumok, gyűjtemények, kiállítóhelyek, magángyűjtemények, tájházak munkatársai vesznek részt. 
    Az összejövetelen az intézmények vetítéssel egybekötött előadásokon mutatják be kiállításaikat, kutatási projektjeiket, fejlesztési terveiket, problémáikat. 
    Az összegzés szerint a rendezvény célja a kapcsolatépítésen túl, a turizmus élénkítése a magyar és a szlovák múzeumok együttműködésének fejlesztésével, valamint a szakmai és tudományos munka ösztönzése. 
    Az MTI-hez is eljuttatott tájékoztató szerint az előadásokra a magyar és a szlovák oldal magyar nyelvű iskoláinak oktatói is meghívást kaptak. Budapest, 2018. október 11., csütörtök (MTI)

 Hirdetés


Ha tetszett a cikk, oszd meg