K20190521

Utolsó módosítás07:10:09 AM

Idén először határon túli fellépő is szerepel a Sissi Őszi Tánchét programjában

Idén először határon túli fellépője is lesz a Közép-Európa Táncszínház által rendezett Sissi Őszi Tánchétnek: a szombaton kezdődő egyhetes rendezvényt a romániai Gyergyószentmiklósról érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja a fesztiválnak otthont adó Bethlen Téri Színházban.

    A hagyományosan Erzsébet nap köré szervezett 7. Sissi Őszi Tánchét (SŐT7) a fesztivál történetéhez hűen a vidéki táncműhelyeket állítja középpontba - olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    A Miskolci Balett Fekete zaj című előadásával, a GG Tánc Eger Carnations and Roses című produkciójával, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium a Múltunk s jelenünk című előadással, a Kecskemét City Balett a Kecskeméti táncok című darabbal, a Bihari János Táncegyüttes pedig a Mámor montázs című koreográfiával érkezik a Bethlen Téri Színházba.
    A heti programban a házigazda Közép-Európa Táncszínház is szerepel: a társulat a Krakow Dance Theatre alapító-igazgatója, Eryk Makohon koreográfiájával, a Polyval lép fel. A Gyergyószentmiklósról érkező Figura Stúdió Színház pedig Egyetlen című produkcióját hozza el a fesztiválra.
    A tánchét Eifert János fotóművész Mester és tanítványai című kiállításával nyílik szombaton. 
Budapest, 2018. november 12., hétfő (MTI)

Ha tetszett a cikk, oszd meg