K20190521

Utolsó módosítás07:10:09 AM

A Gödöllői Városi Könyvtár nyerte el a Könyvtári Minőségi Díjat

Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ kapta meg idén a Könyvtári Minőségi Díjat, melynek keddi budapesti átadóján a Minősített Könyvtár címet elnyerő tizenöt intézményt is kihirdették.

    A könyvtárosi hivatás szép és különösen fontos az internet és az okostelefonok, a könnyen elérhető és fogyasztható tartalmak korában - hangsúlyozta az elismerések átadása előtt Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.
    Mint hozzátette: a könyvtár ma is újra meg újra meg tudja találni a saját helyét és szerepét a műveltség továbbadásában, a szellemi közösségek építésében.
    A Minősített Könyvtár címmel ebben az évben a Békés Megyei Könyvtárat, a Békés Városi Püski Sándor Könyvtárat, a Berzsenyi Dániel Megyei Hatókörű Városi Könyvtárat, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárat, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárat, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Teret, az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálatot, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat, a Határ Győző Városi Könyvtárat, a Jászkerület Kulturális és Művészeti Nonprofit Kft. Városi Könyvtárat, az Országos Idegennyelvű Könyvtárat, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtárát, Szentes Város Könyvtárát, a Szent István Egyetem Entz Ferenc Könyvtárát és Levéltárát, valamint a Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom Városi Könyvtárat jutalmazták.
    A pályázati kiírás szerint a Minősített Könyvtár cím adományozásáról a kultúráért felelős miniszter dönt, a nyertes könyvtár díszoklevelet kap és pénzjutalomban részesül. A nyertes intézmények a címet öt évig birtokolhatják, ezt követően új pályázatot nyújthatnak be.
    A 2011-ben alapított Könyvtári Minőségi Díjat az a modellértékű szolgáltatásokat alkalmazó Minősített Könyvtár kaphatja meg, amely kiemelkedő, töretlen színvonalon valósít meg innovatív szolgáltatásokat. 
    A Könyvtári Minőségi Díjat elnyert könyvtár a miniszter által adományozott díszoklevelet kap, továbbá 2 millió forint pénzjutalomban részesül. Budapest, 2018. november 13., kedd (MTI)

Fekete Péter, az Emmi kultúráért felelős államtitkára átadja a Könyvtári Minőségi Díjat Liskáné Fóthy Zsuzsannának, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatójának az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) 2018. november 13-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Ha tetszett a cikk, oszd meg