K20190723

Utolsó módosítás08:19:52 AM

Átadták a felújított művelődési házat Kartalon

Kartal, 2019. május 10., péntek (MTI) - A család, a helyi közösség és a nemzeti közösség jelenti Magyarország számára a túlélést - hangoztatta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kartalon, a Széchenyi 2020 pályázati forrásból felújított művelődési ház ünnepélyes átadóján. Orbán Balázs szerint a közösség a túlélés záloga.

    Orbán Balázs kiemelte, az emberiség jövője szempontjából két, egymással szemben álló filozófiai megközelítés létezik: az egyik szerint a technológiai fejlődés és a globalizáció következményeként multikulturális világfaluba "olvad össze" minden ember, a másik szerint viszont - amiben a magyar kormány is hisz - az alapvető emberi tevékenységeket továbbra is olyan közösségekben végezzük, mint a család, a helyi közösség és a nemzet.

Hirdetés 

AZA Ker abc, vegyesbolt

Kartal, 

    Több közösség tagjaként kell egyszerre "működnünk, így felelősek vagyunk a családunk, a helyi közösségünk és a nemzettársaink" iránt - mondta az államtitkár.
    A kormány mindehhez a gazdasági feltételeket és a biztonságot tudja nyújtani, és azt szeretné, ha minden közösség minden évben tudna előrelépni - jelentette ki Orbán Balázs.
    Az Európai Unió és a magyar állam 42,64 millió forinttal támogatta a kartali művelődési ház felújítását.
    Oláh Klára Mária, a település polgármestere elmondta, hogy a támogatásból felújították az 1960-ban épült és azóta komolyabb felújítást még nem kapott közösségi épületüket. A beruházással szeretnék megteremteni egy magasabb színvonalú közösségfejlesztés alapjait - fűzte hozzá.

Szerkesztőségünk kapott egy videót a kartal.ihirek.hu-tól, íme:

https://kartal.ihirek.hu/2019/05/14/hirek/volt-egyszer-egy-muvelodesi-haz-atado/ 

Ha tetszett a cikk, oszd meg