H20190916

Utolsó módosítás08:49:30 AM

Űrakadémia Gödöllőn ismét

A műholdas földmegfigyelés lesz az idei Űrakadémia témája.

    Budapest, 2019. május 18., szombat (MTI) - Űrakadémiát szervez 18-35 év közötti fiatalok számára a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT). A július 31. és augusztus 4. között zajló gödöllői találkozó idei témája a műholdas földmegfigyelés lesz.

    A MANT 2015 óta rendezi meg az ENSZ támogatásával működő, fiatal űrszakembereket képviselő nemzetközi szervezettel, a Space Generation Advisory Councillal (SGAC) együttműködve az ötnapos Űrakadémiát 18-35 év közötti fiatalok - egyetemi és főiskolai hallgatók, frissen végzett szakemberek és doktoranduszok - számára.
    A rendezvény célja az űrtevékenységekkel kapcsolatos ismeretek átadása és az abban való aktív részvételre való bátorítás - közölte az MTI érdeklődésére Ordasi András, a MANT elnökségi tagja, a 2019-es Űrakadémia főszervezője.

Hirdetés

Az Édenkert Étterem hosszú évek után újra kinyitja ajtaját.
Ma már mint török étteremként fog üzemelni.

    Tájékoztatása szerint a 4-5 napos rendezvényen minden évben más-más témát boncolgatnak a résztvevők, tavaly a magyar űrfelsőoktatás lehetőségeit tárgyalták, idén pedig a földmegfigyelést választották témául. 
    Az eseményen hazai kutatóintézetek és űripari cégek szakemberei tartanak előadásokat, beszélgetéseket. 
    A szervező tájékoztatása szerint a rendezvényen főként a műszaki és a természettudományok iránt érdeklődők szoktak részt venni, de mivel sok jogi, gazdasági, pszichológiai és társadalmi kérdést is felvetnek az űrrel kapcsolatos kihívások, a humán beállítottságú érdeklődők is megtalálják a helyüket a csapatban.
    Az érdeklődők további információt találhatnak a 2019-es Űrakadémiáról a MANT honlapján (www.mant.hu).

Ha tetszett a cikk, oszd meg