K20181120

Utolsó módosítás06:24:11 AM

Szijjártó: minden eszközzel fel kell lépni a vallásos emberek üldözése ellen

Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: Prága, 2018. november 16., péntek (MTI) - A 21. században megengedhetetlen, hogy bárkit vallása miatt üldöztetés érjen. Ez ellen mindez eszközzel fel kell lépni - jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken Prágában, egy keresztényüldözéssel foglalkozó nemzetközi konferencián.  

Bővebben...

Ferenc pápa: Ésszerűtlen minden ajtót megnyitni a bevándorlás előtt

Ésszerűtlen minden ajtót megnyitni a bevándorlás előtt - mondta Ferenc pápa a Baltikumból a Vatikánba visszatérőben a pápai repülőgépen a Vatikán szerdai közleménye szerint.

Bővebben...

Erzsébet királynét mutatja be magyar kiállítás a monzai királyi kastélyban

Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti:

    Róma, 2018. szeptember 26., szerda (MTI) - Sissi - Erzsébet Magyarország királynéja címmel nyílik kiállítás az észak-olaszországi Monza királyi kastélyban október elsején.

Bővebben...

A V4 kulturális minisztereinek találkozója Vácon

Vác, 2018. június 29. Fekete Péter, az Emmi kultúráért felelős államtitkára, Lubica Lassáková, Szlovákia kulturális minisztere, Petra Smoliková, Csehország kulturális miniszterhelyettese és Pawel Lewandowski, Lengyelország kulturális miniszterhelyettese (b-j) zárónyilatkozatot ír alá a V4-ek kulturális miniszterei találkozójának gáláján Vácon 2018. június 29-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Bővebben...

Ferenc pápa újévi homíliája

Az év Isten anyjának nevével kezdődik. Isten anyja – ez a Szűzanya legfontosabb címe. De felmerülhet a kérdés: miért Isten anyjának, és miért nem Jézus anyjának mondjuk? Voltak a múltban olyanok, akik ez utóbbira akartak szorítkozni, de az Egyház kijelentette: Mária Isten anyja. Hálásak lehetünk, mert ezekben a szavakban ragyogó igazság rejlik Istenről és rólunk: attól kezdve, hogy az Úr megtestesült Máriában, azóta egyszer s mindenkorra magára vette emberségünket. Nincs többé Isten ember nélkül: a test, amelyet Jézus magára vett az anyától, az most is az övé, és övé is marad mindörökké. Az, hogy Isten anyját mondunk, erre emlékeztet: Isten közel van az emberiséghez, ahogyan egy gyermek az anyjához, aki őt méhében hordja.

Bővebben...

Semjén Vácon: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni

Vác, 2017. szeptember 21., csütörtök (MTI) - A legnagyobb probléma a migrációval, hogy "ha egyszer ide bejönnek, többet nem tudunk megszabadulni tőlük" - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön egy váci fórumon, hozzátéve, "senkinek ne legyen illúziója, ha ezt most elrontjuk, többé nem lehet jóvátenni". 

Bővebben...

Henri Boulad: Európát újra ki kell találni, mert a tegnap Európája el fog süllyedni

Vác, 2017. március 17., péntek (MTI) - Európát újra ki kell találni, mert a tegnap Európája el fog süllyedni, a megoldáshoz pedig mindenkinek keresnie kell a válaszokat - jelentette ki Henri Boulad jezsuita szerzetes Az egyház és Európa mai helyzete és jövője címmel tartott előadásában a Váci Piarista Gimnázium dísztermében pénteken. 

Bővebben...

Ferenc pápa: Kedves testvéreim, boldog új évet kívánok!

A szentatya az új év első napján is elimádkozta a szokásos vasárnap déli Mária-imádságot a Szent Péter téren egybegyűlt hívekkel. Köszönetet mondott Szűz Máriának, aki közreműködött az üdvösség művében, és megemlékezett az isztambuli terrorcselekmény áldozatairól.

Bővebben...

Ferenc pápa szilveszter éjszakáján: Bátorítsuk a fiatalokat apává-anyává válni!

December 31-én Ferenc pápa hálaadó esti dicséretet vezetett a Szent Péter-bazilikában, amelynek keretében elénekelték a Te Deumot, és a szentatya szentségi áldást adott.

Bővebben...

Ferenc pápa: Adjunk hangot és adjunk testet a reménynek!

December 25-én délben a szentatya a szokásnak megfelelően elmondta karácsonyi üzenetét a Szent Péter-bazilika középső erkélyéről, az úrangyala elimádkozása után pedig „Urbi et Orbi” áldás adott Rómára és az egész világra. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

 

Bővebben...

1956 - Soltész: szükség van a kisebb és a közepes nemzetek összefogására

Varsó, 2016. október 23., vasárnap (MTI) - Függetlenségünk, kereszténységünk megőrzése érdekében Európában szükség van a kisebb és a közepes nemzetek összefogására - mondta el az MTI-nek Soltész Miklós államtitkár, miután vasárnap Krakkóban több mint száz magyar zarándokkal együtt részt vett az 1956-os magyar forradalom emlékére bemutatott szentmisén.

Bővebben...