K20190521

Utolsó módosítás07:10:09 AM

Ma­gyar cuk­rász pisz­tá­cia fa­gyija lett Eu­rópa leg­jobbja

Óri­ási si­kert ara­tott fő­zött pisz­tá­cia fa­gyi­já­val Fa­ze­kas Ádám. A római Ge­lato Fes­ti­val Eu­ropa zsű­rije ugyanis ezt a fi­nom­sá­got ta­lálta a leg­jobb­nak az új ge­ne­rá­ciós fagy­lal­tok ka­te­gó­ri­á­já­ban. A pék­ből lett cuk­rász arra a leg­büsz­kébb, hogy egyik törzs­ven­dége 21 év után szo­kott vissza a gyü­mölcs­fa­gyira.

Mindig is édesszájú volt, ám 23 éves koráig eszébe sem jutott, hogy ne csak habzsolja a finom sütiket és fagyikat, hanem maga is készítse.

„Gyerekkoromban a kinder, valamint az örök szerelem csoki és vanília fagyi volt a kedvencem. Emlékszem, mindig három gombócot kértem ezekből” – mondja a -nak Fazekas Ádám, aki péknek készült, ugyanis azt tervezte, hogy Attila bátyjával együtt a családi pékséget viszik majd tovább. Ám ekkor hirtelen azt érezte, hogy ő pékként sosem lenne igazán boldog, de nagyon szeretne egy saját fagyizót.

A cikk eredetije és folytatása a - ban.

Hirdetés


Ha tetszett a cikk, oszd meg