Országos hírek

A gépjárműfeltörések megelőzhetőek!

hrabopress küldte be 2023. 05. 05., p - 09:48 időpontban

A gépkocsifeltörések elkerülése érdekében kérjük, fogadják meg az alábbi tanácsokat:
- Mindig zárják be a gépjármű ajtaját, még akkor is, ha csak rövid időre távolodnak el a járműtől! A gépjármű lezárása a zárt udvarban, illetve garázsban történő tárolás esetén is szükséges.
- Mindig ellenőrizzék az ajtók nyithatóságát! Előfordulhat, hogy a lezártnak hitt gépkocsi ajtók nyitva maradnak, mert a zárak nem megfelelően működnek, illetve a központi zár nem jól funkcionál.

Kettős jubileum március 15-én

hrabopress küldte be 2023. 03. 15., sze - 12:49 időpontban

Ma 175 éve tört ki a Forradalom Pest-Budán. És ma 10 éve szabadítottak fel minket az osztrák csapatok a hirtelen jött nagy hó fogságából.

Az 1848-as forradalom - a közvélekedéssel ellentétben - nem bukott el az sikeres volt. Az utána következő szabadságharc - a sok megalapozatlan döntés miatt - elbukott. De március 15-re büszkén kell emlékeznünk!

Reszkessetek betörők!

hrabopress küldte be 2023. 01. 13., p - 09:16 időpontban

A lakások, lakóházak biztonsága évszaktól függetlenül fontos feladat, hiszen egy kis elővigyázatossággal rengeteg kellemetlenség, kár kerülhető el.
Ha otthonában nagyobb pénzösszeget tart, azt mindig tegye biztonságos, mások által nem ismert helyre! Tanácsos lemez vagy pénzkazettát vásárolni. A pontos hely ismerete csak önre tartozik, azt senkivel ne ossza meg!

Ne váljon csalók áldozatává!

hrabopress küldte be 2022. 10. 20., cs - 09:12 időpontban

A Központi Statisztikai Hivatal 2022. október 1. és november 28. között Magyarországon a teljes népességre kiterjedő népszámlálást végez. Az első szakaszban 2022. október 1. és október 16. között a lakosok interneten tölthetik ki a kérdőíveket, ezt követően számlálóbiztosok keresik fel a háztartásokat. Akik nem élnek ezekkel a lehetőségekkel, november 21. és november 28. között a település jegyzőjénél jelentkezve tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

A kérdőívet ki kell tölteni: