K20190723

Utolsó módosítás08:19:52 AM

Marton Zsolt rektort váci püspökké nevezte ki Ferenc pápa

2019. július 12-én Őszentsége Ferenc pápa Marton Zsoltot, a Központi Papnevelő Intézet rektorát váci megyéspüspökké nevezte ki.

Bővebben...

Magyar Szabadságért díjjal tüntették ki Beer Miklós megyéspüspököt és Roszik Gábor evangélikus lelkészt Gödöllőn

Magyar Szabadságért Díjjal tüntette ki a gödöllői Magyar Szabadság Napja Alapítvány Dr. Beer Miklós megyéspüspököt. Hazánkban minden év június utolsó szombatján emlékezünk meg arról, hogy Magyarország szabad, független állam - ekkor vonultak ki hazánkból az utolsó orosz csapatok. 2000-ben az országgyűlés törvényt alkotott, hogy ez a nap a Magyar Szabadság Napja legyen.

Bővebben...

Csömör, Fót, Mogyoród, Szendehely, Veresegyház településeken is lesz ingyen WiFi

Európai Bizottság: újabb 3400, köztük 63 magyar település létesíthet ingyenes wifi-pontokat. Brüsszel, 2019. május 15., szerda (MTI) - Újabb 3400 európai, köztük 63 magyarországi település létesíthet ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolati pontokat a WiFi4EU elnevezésű uniós finanszírozási program keretében - jelentette be szerdán az Európai Bizottság.

Bővebben...

Pünkösd - 2019.

„Egyszerre kell az örök értéket hordoznunk és egyszerre kell megújulnunk!” 

Bővebben...

A Clark Ádám hajódaru Vácnál

Vác, 2019. június 5. A Clark Ádám hajódaru Vácmellett halad a főváros felé 2019. június 5-én. A hajódaruval fogják kiemelni a Margit hídnál hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajót.

Bővebben...

EP-választás - Szijjártó: a kontinens jövőjéről dönt Európa

Veresegyház, 2019. május 6., hétfő (MTI) - Európa jövőjéről dönt a kontinens lakossága május 26-án az európai parlamenti választáson - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Fidesz országjárásának veresegyházi állomásán hétfőn.

Bővebben...

Rétvári: a magyarok a Kárpát-medence legerősebb nemzete

Zebegény, 2019. június 1., szombat (MTI) - Mi magyarok továbbra is a Kárpát-medence legerősebb nemzete vagyunk - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton, Zebegényben a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott megemlékezésen.

Bővebben...