K20180424

Utolsó módosítás04:12:08 PM

Németh Szilárd: kétezerrel többen vannak börtönben a háromcsapás törvény óta

Vác, 2018. február 28., szerda (MTI) - A magyar börtönök telítettsége 129 százalékos, a zsúfoltság alapja az, hogy a három csapás törvény miatt kétezerrel több embert zártak be - mondta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke szerdán Vácon.  

Bővebben...

Illegális bevándorlás - Isaszegi embercsempészek ellen emeltek vádat Kecskeméten

Kecskemét, 2017. november 15., szerda (MTI) - Vádat emeltek két isaszegi férfi ellen, akik 14 szír migránst szállítottak a szerb-magyar határ közeléből Kecskemétig - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Bővebben...

Ombudsman: elodázhatatlan a gödi Topház kiváltása

Budapest, 2017. május 18., csütörtök (MTI) - Székely László ombudsman szerint elodázhatatlan a gödi Topház Speciális Otthon kiváltása kisebb férőhelyű, fogyatékosoknak kialakított otthonokkal, mert túlzsúfoltsága, leromlott állapota, személyi és tárgyi feltételeinek hiánya folyamatosan sérti az ellátottak emberi méltósághoz való jogát. A biztos az emberi erőforrások miniszteréhez, az intézmény fenntartójához, valamint az otthon vezetőjéhez fordult - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala csütörtökön az MTI-vel.

Bővebben...

Illegális bevándorlás - Új intézményt alakítanak ki fiatalkorú menedékkérők számára Aszódon

Budapest, 2017. október 12., csütörtök (MTI) - A kormány egy teljesen új, a fiatalkorú menedékkérők elhelyezését szolgáló aszódi gyermekvédelmi otthon kialakításáról döntött, amely sem jogilag, sem fizikailag nem lesz a jelenleg is a településen működő javítóintézet része - közölte a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság csütörtökön az MTI-vel. 

Bővebben...

Kulturális és turisztikai együttműködési megállapodást kötött nyolc magyar város

Kulturális és turisztikai kapcsolataik erősítése érdekében írtak alá együttműködési megállapodást hétfőn Balatonfüred, Debrecen, Győr, Gyula, Kecskemét, Komárom, Szolnok és Vác városok vezetői a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Bővebben...

FM: "kutyakötelesség" a felelős állattartás

A társadalomnak tisztában kell lennie a felelős állattartás követelményeivel, a szemléletváltásra a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) évek óta kiemelt figyelmet fordít -  mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, a "Kutyakötelesség" című kiadvány bemutatóján csütörtökön Dunakeszin, a minisztérium közleménye szerint.  

Bővebben...

Medvefarsang, mackófesztivál és medveles Budapesten és Pest megyében

Budapest, 2017. február 1., szerda (MTI) - A hagyományos időjósló szokásokhoz kapcsolódva számos medvés programmal - medvefarsanggal, mackófesztivállal és medvelessel - várják a héten Budapesten, Budakeszin és Veresegyházán a gyerekeket. 

Bővebben...

Rétvári Bence Sződligeten és Vácon

Rétvári: amíg léteznek magyar iskolák a határon túl, addig lesznek magyar közösségek is. Sződliget, 2017. június 3., szombat (MTI) - Amíg léteznek magyar iskolák a határon túl, addig lesznek magyar közösségek is, a köznevelésnek nem szabhatnak határt a trianoni határok - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton Sződligeten, a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott megemlékezésen.

Bővebben...