Sze20190123

Utolsó módosítás09:46:18 AM

Zsidóverés Pesten

Igen súlyos politikai bűncselekmény történt Budapesten. Sajnos rövidesen megint rólunk fog szólni a világsajtó, és ismét negatív előjellel. Ennél viszont sokkal nagyobb probléma, hogy hogyan és miért szabadult ki a gonosz szellem a palackból.

Két fiatal pénteken megtámadta, megverte és megrugdosta Kerényi Andrást, a Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti körzetének elnökét. A támadás fényes nappal (kevéssel délután öt óra előtt) történt, amikor a zsidó vezető kilépett az utcára a zsinagógából. A támadás egyértelműen antiszemita indittatású volt, mivel a támadók azt kiabálták: "rohadt büdös zsidók, meg fogtok dögleni."

Egyes hírek szerint a támadásban csak az egyik 21 éves fiatal vett részt, a másik "csak" asszisztált hozzá. Sajnos politikai életünkben is azt tapasztaljuk, hogy egyesek bizonyos cselekményekben nem vesznek részt, "csak" asszisztálnak hozzá.

A két fiatal elmenekült a helyszínről, de mivel a sértett felismerte őket, a rendőrség hamarosan mindkettőt előállította. (A sértett, aki nem szorult orvosi ellátásra, követte támadóit, így a rendőrség forró nyomon foghatta el őket.)

A támadás megtörténtét és annak antiszemita indíttatását Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója is megerősítette.

Ha tetszett a cikk, oszd meg