Szo20191019

Utolsó módosítás05:08:13 AM

EP-választás - Tuzson Bence: civilizációnk jövője a tét

Csömör, 2019. április 11., csütörtök (MTI) - A májusi európai parlamenti választáson Magyarország és Európa kultúrája, civilizációnk jövője a tét - mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára csütörtökön Csömörön.

    Tuzson Bence a Fidesz helyi szervezetének EP-választási és agrárfórumán közölte: az eddigi európai parlamenti választások a belpolitikáról szóltak, arról, hogy melyik párt népszerű és melyiket akarják büntetni a szavazók.
    A mostani választás nemcsak a migrációról szól, hanem Magyarország és Európa kultúrája, civilizációnk jövője a tét. Másként látja ezeket a kérdéseket a nyugat-európai elit egy része és másként a magyarok - mondta az államtitkár.
    Az államtitkár, a térség parlamenti képviselője azt mondta, hogy Európa nyugati felének történelme szerencsésebb volt, mint a keletié, nem kellett megélnie, hogy egy másik civilizáció az övét veszélyezteti.
    Mi magyarok érzékenyebbek vagyunk, mint a nyugatiak, mert meg kellett védenünk saját civilizációnkat a törököktől, a Habsburgoktól és nemrég a szovjetektől - fűzte hozzá Tuzson Bence.
    A politikus annak az aggodalmának adott hangot, hogy ha azok nyerik a választást, akik másként gondolkodnak Európáról, mint ők, "bosszúhadjáratot" indítanak.
    Nem megnyernünk kell ezt a választást, hanem a lehető legtöbb képviselőt kell bejuttatnunk az Európai Parlamentbe - fűzte hozzá az államtitkár.

Ha tetszett a cikk, oszd meg