H20190325

Utolsó módosítás03:17:31 PM

Szinte minden vizsgált gyermekmenzán talált kifogásolnivalót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – írja a Magyar Nemzet.

(kép: fn24)

A menza soha nem volt híres a minőségről, a menzai koszt mindíg is valami pejoratív megkülömböztetést jelentett. Ez különösen azért nagy probléma, mert ezt az étkeztetést a fejlődésben lévő gyerekek veszik leginkább igénybe. Erről a témáról írt a Magyar Nemzet és ennek nyomán az Fn24.

"Szinte minden vizsgált gyermekmenzán talált kifogásolnivalót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – írja a Magyar Nemzet.

A lap csütörtöki számában a jegyzőkönyvekre hivatkozva azt írja: a szakemberek állott, aromaszegény, kellemetlen mellékszagot árasztó, illetve idegen mellékízű ételekkel találkoztak.A vizsgálatok célja nem a készételek beltartalmi értékelése, vagy az étlapok összeállításának ellenőrzése, hanem, hogy felhívjuk a figyelmet a közétkeztetésben kiszolgált készételek érzékszervi (külső megjelenés, állomány, illat, íz) tulajdonságaira – írta honlapján a hivatal.

Azokon a helyeken, ahol nem megfelelő vagy átlag alatti értékelést kaptak a készételek, a későbbiekben ismételten mintát vesznek. A vizsgálatok nem a közétkeztető cégek ellen irányulnak, közösen kell megtalálni és megszüntetni az okokat, amelyek miatt a gyerekek nem fogyasztják el szívesen a menzai ebédet."

Az Fn24 cikkének folytatása itt olvasható.  

Ha tetszett a cikk, oszd meg