Szo20191019

Utolsó módosítás05:08:13 AM

Árvíz – Átcsapott a Duna a 12-es főút verőcei szakaszán

 (kép: vaconline.hu)

    Budapest, 2013. június 7., péntek (MTI) – Lezárták a 12-es főutat Vác és Verőce között, mert egy 5 kilométeres szakaszt elárasztott az áradó Duna – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI – vel.

    Kerülni Katalinpuszta felé lehet. Pest megyében péntek késő estig körülbelül 20 helyen van érvényben részleges vagy teljes útlezárás, többségében a Dunakanyarban – tette hozzá a szóvivő.

Budapest, 2013. június 7., péntek (MTI) - A Belügyminisztérium (BM) az árvízi helyzettel összefüggésben áttekintette a veszélyhelyzet kiterjesztésének és meghosszabbításának lehetőségét. A tárca pénteki közlése szerint áttekintették a fővárostól délre fekvő területek árvízi veszélyeztetettségét, és javaslatot tesznek a kormánynak a veszélyhelyzet kihirdetésének lehetőségével összefüggésben.

    A Belügyminisztérium arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy javaslatot készítenek a veszélyhelyzet meghosszabbításának lehetőségéről a kormánynak, és erről az Országgyűlést is tájékoztatják.     Orbán Viktor miniszterelnök kedden Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye egészére, Pest megye váci, szobi és szentendrei járására, valamint Budapestnek a Duna-part menti kerületeire hirdetett ki veszélyhelyzetet. Az erről szóló kormányrendelet alapesetben 15 napig hatályos.     Az alaptörvény szerint "a kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ipari szerencsétlenség esetén (...) veszélyhelyzetet hirdet ki, és sarkalatos törvényben meghatározott rendkívüli intézkedéseket vezethet be".

Ha tetszett a cikk, oszd meg