Sze20190626

Utolsó módosítás02:09:06 PM

Kétharmaddal verte a Fidesz a baloldalt Baján, a világ legdrágább választásán

Véget ért egy bohózat, a nézőknek sírni volna kedve. Ex miniszterelnök és baloldali pártvezér személyesen küzdött 200 választópolgár kegyeiért. A kormányzó párt úgy tekintett a néhány száz voks lehetőségére, mint egy bizalmi szavazásra.

A jogi fórumok (választási bizottságok, törvényszék) nem győzték megállapítani a törvénysértéseket. A média egy amerikai elnökválasztáshoz hasonló aktivitással volt jelen a tetthelyen. Bár új színdarab volt, a közönség nagy része előre ismerte a szövegkönyvet.

Hogy kinek volt fontos ez a választás? Annak a politikának, amelyik mindig el akar hitetni velünk valamit, pártoldaltól függetlenül. De mi nem dőlünk be - mondjuk és bedőlünk újra, és újra.

Az MTI hírek:

Baja, 2013. október 13., vasárnap (MTI) - A Fidesz jelöltje, Kovács Csaba a korábbinál nagyobb különbséggel nyerte meg Baján a megismételt szavazóköri és - szavazati előnyével - a 3-as számú egyéni választókerületi önkormányzati képviselő-választást is - közölte Zsigó Róbert (Fidesz) polgármester vasárnap este újságírókkal az előzetes eredmény kihirdetése előtt.

    Tájékoztatása szerint Kovács Csaba 138, Teket Melinda, a baloldali pártok - az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció - közös jelöltje 69, a jobbikos Markó György 14 szavazatot kapott, míg az LMP jelöltjére, Ikotity Istvánra nem érkezett egyetlen érvényes voks sem.
    Zsigó Róbert reményét fejezte ki, hogy Baján mostantól újra nyugalom lesz, megszűnik az elmúlt hetekben tapasztalt felfordulás.
    A polgármester az MTI-hez a Fidesz által, a sajtótájékoztatóval egy időben eljuttatott közleményében azt írta, "Baja immár másodszor is világosan megüzente, hogy nem kér a bukott baloldalból, se együtt, se külön-külön".
    A Fidesz köszönetet mond a választáson másodszor is megjelent választóknak, akik bizalmukat adták a további munkához - áll a közleményben.
    "A bukott baloldalnak tudomásul kell vennie a vereségét" - írta Zsigó Róbert.

Bajai választás – MSZP-DK-Együtt-PM: a Fidesz elvesztette a becsületét    Budapest, 2013. október 13., vasárnap (MTI) - Az MSZP, a DK és az Együtt-PM szerint a Fidesz győzelme a vasárnapi időközi önkormányzati választáson felér egy vereséggel, mert a győzelemért cserében a párt egy egész ország előtt elveszítette a becsületét.

    A baloldali pártok az MTI-hez vasárnap este eljuttatott közös közleményükben azt írták: "Ha minden alapos gyanú kivizsgálása után is kijelenthető lesz majd, hogy a Fidesz ma valóban győzött Baján, a győzelme akkor is egy vereséggel ér fel: egy alig fél ezres választókör megnyeréséért cserében egy egész ország előtt veszítette el a becsületét".
    "A fideszes választási csalás miatt a mai napon megismételt választási forduló sem szűkölködött ugyanis a gyanús, visszaélésekre utaló eseményekben. Ezekkel kapcsolatban a helyi választási bizottsághoz, illetve a rendőrséghez fordultunk: a választások tisztaságáért felelős szervek válaszán múlik, hogy a bajai fideszes eredmény "csupán" tisztességtelen volt-e, vagy törvénytelen is" - tette hozzá az MSZP, a DK és az Együtt-PM.
    Kiértek arra is, hogy Teket Melinda az Összefogás Bajáért közös jelöltjeként derekasan helytállt: 2010-ben még óriási fölénnyel nyert itt a Fidesz, most pedig csak alig. Mindezek alapján úgy látják, hogy "a kormányváltó hangulat egyre erősebb az országban".

Látogassa meg Cégkereső oldalunkat, ahol sok veresegyházi, őrbottyáni és környékbeli  cég, vállalkozás kínálja áruit, szolgáltatásait! Érdemes megnézni, katt ide!

Ha tetszett a cikk, oszd meg