H20190916

Utolsó módosítás08:49:30 AM

Júniusi programok júliusi előzetessel az Erdőkertesi Faluházban

Orczi Bernadett textiljáték-készítő, festő, kézműves dizájner kiállítása június 28-ig megtekinthető a Galérián.

2-án (vasárnap) 17.00     Nosztalgia Klub

7-én (péntek)         Iskolai Gálaműsor 10.00 és 11.00 órakor

          18.00 órakor Gálaműsor a szülők, hozzátartozók és barátok számára

7-én (péntek)         18.00 Ferenciklopédia – könyvbemutató,

közönségtalálkozó Ágotai Ferenccel

11-én (kedd) 11.00 Ambrus Ákos - Baranyi Ferenc: Bogáncs című meseopera a Rákoshegyi Bartók Zeneház Közalapítvány pályázatából            

8-án (szombat)      Kertészeti Fesztivál és Családi Nap az Ifjúsági Táborban

12-én (szerda)       18.00 Társasjáték Klub

17-21-ig Néptánc tábor VEKOP – Előzetes jelentkezés szükséges.  (Részletek alább)

21-én 13.00-18.00 "GARÁZSVÁSÁR" lesz a Faluházban. Amit hozni lehet: ruha, cipő, táska, "ez-meg-az", de a megkötés, hogy csak egy asztalt kaphat mindenki, és legfeljebb az alatta levő területet használhatja, mivel kevés hely áll rendelkezésre. A részvételi díj 700.-Ft, jelentkezési sorrendben összesen 15 főt tudunk fogadni. A jelentkezés határideje: június 17.

21-én (péntek)       18.00 MÜPA vetítés a Faluházban – Swing All Stars

24-28-ig Természetismereti és Természetjáró Tábor VEKOP – Előzetes jelentkezés szükséges. Részletek lentebb olvashatók!

29-én (szombat)    Ulti Klub

30-án (vasárnap)   Nosztalgia Klub

2019. Júliusi és Augusztusi Előzetes

Július 1-5-ig Bábos tábor VEKOP – Előzetes jelentkezés szükséges. (Részletek alább)

13-án (szombat) Lecsó Fesztivál az Ifjúsági Táborban (részletek plakátokon, honlapokon)

Augusztus 20-án 20.00 KÖZSÉGI ÜNNEPSÉG a Szent István parkban

Augusztus 22-én (csütörtök) 14.00-18.00-ig Véradás

25-én (vasárnap)   Nosztalgia Klub

Vegyes Vásárok a Faluházban

Június 14-én (péntek)     14.00-16.00-ig

            18-én (kedd)         9.00-12.00-ig

Augusztus 15-én (csütörtök)     9.00-12.00-ig

           az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár 

2019. július 1-től augusztus 9-ig zárva tart!

 Kérünk minden könyvtártagot, hogy június vége folyamán hozzák vissza vagy hosszabbíttassák meg a náluk lévő könyveket. Köszönjük! 

***

Könyvbemutató

Ferenciklopédia
...”ha valaki szívesen találkozna velem, beszélgetne a könyv kapcsán a magyar nevelés-oktatás jelenlegi helyzetéről, akkor ezt az erdőkertesi Faluházban június 7-én, pénteken 18 órától megteheti. Köszönöm a figyelmet...”. Ágotai Ferenc

 ***

Táborok

A Széchenyi 2020 keretén belül megvalósuló VEKOP 7.3.4-17 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért pályázat keretében a következő táborok megvalósítását tervezzük:

2019. június 17-21-ig Néptánc tábor

A természetes mozgáskultúra és mozgáskészség kialakítása a gyermekek számára rendkívüli fontosságú a gyermekek megfelelő idegrendszeri fejlődése végett. A néptánc segítségével, a népi kultúránk megismertetésével felkeltjük kultúránk iránti érdeklődésüket. A tánc, a zene, a népdalok, a közös játék és a játéköröm mind fontos szempont volt e tábor tematikájának a kialakításában.

Különböző népi játékok, kiszámolók és néptáncelemekkel találkoznak a gyermekek e hét során.

Helyszín: Erdőkertesi Faluház és Könyvtár

Időpont: 2019. június 17-21-ig, 9 órától 16 óráig

Részvételi díj: A pályázatban biztosított

            Korosztály: 2-4. osztályosok számára

2019. június 24-28-ig Természetismereti és Természetjáró Tábor

A tábor egyik fontos célja, hogy tevékenyen részt vállaljunk a környezeti nevelésben, lehetőséget biztosítva a földrajzi környezet, a dús, helyenként ritkaságszámba menő növénytársulások, a gazdag madárfajok megismerését. Különös figyelmet szentelünk a hulladékgazdálkodásra illetve környezetünk megfelelő megóvására is.

Helyszín: Dél-Pest megye

Részvételi díj:   A pályázatban biztosított

            Korosztály: 10-18 éves gyermekek számára

2019. Július 1-5-ig Bábos tábor

A Bábos tábor során a bábkészítés, bábozás rejtelmeivel ismerkednek meg a gyerekek. A tábor célja, hogy közelebb hozza a gyermekeket a bábszínház világához,
beavassa őket a színjátszás rejtelmeibe, játékos módon mutassa be, miként valósul meg egy
bábszínházi előadás. Az előadáshoz szükséges bábokat, díszleteket, kellékeket állítanak össze a
résztvevők. A záróprogramban a csoportok előadják műsorukat. A táborban résztvevő gyermekek az általuk készített bábokat emlékként magukkal vihetik.

Helyszín: Erdőkertesi Faluház és Könyvtár

Időpont: 2019. július 1-5ig, 9 órától 16 óráig

Részvételi díj:  A pályázatban biztosított

            Korosztály: 7-14 éves gyermekek számára

 A táborokra előzetes jelentkezés szükséges!! A  jelentkezők a pályázatban vállalt feltételek, kötelezettségek  alapján lesznek beválogatva, a jelentkezés sorrendjét is figyelembe véve. Jelentkezési lapot az Erdőkertesi Faluház és Könyvtárban lehet átvenni

 ***

 FELHÍVÁS!

 Helytörténeti kutatásokkal foglalkozó klub létrehozását tervezzük, melyhez várjuk mindazon érdeklődők jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek a település múltjának kutatására, az itt kezdetekben megtelepedett családok életének, sorsának felderítésére.

 ***

BŐRMÍVES TANFOLYAM indul ismét ősztől (megfelelő számú jelentkező esetén) a Faluházban,  vezeti Havas Péter. A foglalkozások heti egy alkalommal, pénteken 17.00-19.00 óráig lesznek, a  minimum létszám 4 fő, és a maximum 6 fő. Tervezett foglalkozások száma: 4 A foglalkozásokon bőr ékszereket és amuletteket készíthetnek a résztvevők, féldrágakövekkel és tűzzománccal kombinálva. A díja alkalmanként 2.000.-Ft, mely az eszközhasználatot, a felhasznált bőr és a festék árát is tartalmazza. Az egyéb kiegészítő kellék-anyagok ára (ásványok, tűzzománc, csatok, stb.), melyet az elkészített ékszerhez felhasználnak, külön fizetendő.

*** 

Alapfokú gombaismereti tanfolyam indult Erdőkertesen márciusban, folyamatos csatlakozási lehetőséggel.

A tanfolyam kettő időszakos: tavasszal és ősszel 6-6 elméleti foglalkozással (minden 2. csütörtökön 18-20 óráig) és 6-6 terepgyakorlattal (hétvégén kb. 2-3 órás elfoglaltsággal). Több, mint 110 gombafaj megismerésére nyílik lehetőség. Foglalkozunk a gombagyűjtés szabályaival, a gomba termőtest felépítésével, határozó bélyegeivel, a mérgezésekkel, a felhasználással és tartósítással, a gyógyhatású gombákkal. Elektronikus tananyag és jegyzet. Érdeklődni és jelentkezni lehet Kis Szidónia gomba szakellenőrnél (tel.: 30-293-0359, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. ), valamint a Faluház elérhetőségein. 

***

Megfelelő számú jelentkező esetén újból indítjuk a kosárfonó és a nemezelős tanfolyamot, továbbá a patchwork (foltvarró) klubot. Várjuk az érdeklődők jelentkezését! 

***

TÁRSASKÖR

Előadásokat, programokat, beszélgetéseket szervezünk a község és a környék lakói számára, akik érdeklődnek a múlt és jelen történései, jelenségek, okok és okozatok iránt, kíváncsiak a világ dolgaira, vannak ismereteik, véleményük, melyeket megfelelően alátámasztott ellenvélemények hatására akár meg is változtatnak.

*** 

A Kertesi Kamarakórus várja a tagjai közé mindazokat, akik szívesen énekelnek, és szeretik a jó társaságot. Próba minden csütörtökön 18.00 órától, karvezető Iványi Magdolna. 

*** 

MEDITÁCIÓ BUBÁN ANDIVAL péntekenként 18.00 órától az Erdőkertesi Faluház és Könyvtárban.

Szeretettel invitál péntek esténként 1-2 órára egy közös, vezetett meditációra.

A PROGRAM INGYENES.

*** 

JÁTSZANI JÓ!

A TÁRSASJÁTÉK KLUB  már hónapok óta működik (felnőttek számára). A havi egy alkalom időpontját a jelentkezőkkel egyeztetve alakítjuk ki. A „JÁTSZANI JÓ” szlogen remélhetőleg mások érdeklődését is felkelti, és szívesen választják a kikapcsolódásnak eme formáját. Emellett – vagy ennek keretében – a bridzsben járatos emberek jelentkezését is várjuk, szeretnénk bridzs klubot is létrehozni. 

***

Mikrokontroller klub működik a Faluházban!

Robot-, elektronikus játék-, lakásriasztó-, öntöző automatika-, látvány-elektronika áramkör építés. Mikrokontroller- és számítógép programozás. Linux alapismeretek.  Klubvezető: Tóth János Péter. 

***

A Faluházban  rendszeresen működő tanfolyamok, szakkörök, klubok időpontjai megtalálhatók a honlapunkon, és minden negyedév első havi újságjában. 

A programjaink megtalálhatók Erdőkertes község honlapján, a Faluház címszóra kattintva, a www.erdokertesfaluhaz.huwww.erdokertesfaluhaz.tamop.info; www.veresegyhazi-kke.huwww.gkrte.hu; www.dunapartprogram.hu; www.reginanet.hu;  www.info-godollo.hu; http://akisterseg.hu/telepulesek.html és a www.rikkancshirek.hu oldalakon.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!                                                                                                  Pallag Katalin 

Ha tetszett a cikk, oszd meg