K20190521

Utolsó módosítás07:10:09 AM

Szilveszter-rali Mogyoródon - Cseh siker a jubileumi versenyen

Mogyoród, 2018. december 29., szombat (MTI) - A cseh Ondrej Bisaha, Petr Tesinsky páros nyerte a jubileumi, 20. alkalommal megrendezett és szombaton befejeződött Szilveszter-ralit.

    A javarészt a Hungaroring területén kijelölt, hat gyorsasági szakaszból álló, több mint 50 kilométeres pálya teljesítése után a Velenczei Ádám, Szedő Csaba duó lett a második, míg a harmadik helyen az ifjabb Kiss László, Nyirfás Yulianna kettős végzett. A két magyar páros az utolsó gyorsasági szakaszon egyformán 15 másodperces büntetést kapott.
    A 20. Szilveszter-ralin hat országból több mint 200 - a magyarokon kívül cseh, osztrák, lengyel, szlovák és német - versenyzőpáros állt rajthoz. 
    A hagyományos óévbúcsúztató ralin a szervezők 11 kategóriában hirdettek győztest, és Garamvölgyi Zoltán főszervező szerint minden szempontból sikerrel zárult a rendezvény.
    "Köszönjük a közönségnek, hogy komolyabb probléma nélkül meg tudtuk rendezni az eseményt, hiszen több ezer néző volt jelen a helyszínen, és mindvégig nagyon fegyelmezetten, az előírásokat betartva követték figyelemmel a versenyt" - nyilatkozta az MTI-nek Garamvölgyi. Hozzátette, hogy az időjárás szombat reggelre virradóra "nem volt kegyes" a szervezőkhöz, a kijelölt gyorsasági szakaszok nagy részén ugyanis jegesre fagyott a burkolat. "A Hungaroring aszfaltját nem lehet sózni, ezért máshogyan kellett megoldanunk a problémát, ami eredményezett egy kis csúszást a programban, ennek ellenére sikerült időben befejeznünk a programot" - mondta a főszervező. MTI/Illyés Tibor

    Végeredmény, Szilveszter-rali (6 gyorsasági szakasz, 52,9 km):
    ---------------------------------------------------------------
1. Ondrej Bisaha, Petr Tesinsky (cseh, Skoda Fabia R5) 36:33.9 perc
2. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Skoda Fabia R5) 23.6 másodperc hátrány
3. ifj. Kiss László, Nyirfás Yulianna (Ford Fiesta R5) 1:08.7 perc hátrány

Ha tetszett a cikk, oszd meg