A magyar fiatalok sikerre vannak ítélve, övék a jövő

hrabopress küldte be 2024. 06. 02., v - 17:34 időpontban
"

Gödöllő, 2024. június 1., szombat (MTI) - A magyar fiatalok sikerre vannak ítélve, övék a jövő - hangoztatta az innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár a II. Grassalkovich Országos Történelmi Verseny eredményhirdetésén szombaton a Gödöllői Királyi Kastélyban.

    Hankó Balázs kijelentette, a kormány azért dolgozik, hogy "a magyar kreativitás és tehetség sokszorozódjon", és a verseny célja is ez volt.
    Manapság innovációról beszélünk, de azt mondhatjuk, hogy a 18. század egyik legnagyobb innovátora Grassalkovich Antal volt, aki kreativitásával, szorgalmával, kitartásával Magyarország legmeghatározóbb urai közé jutott - fejtette ki az államtitkár.
    Gratulált a felkészítő tanároknak és külön köszönetét fejezte ki a szervezőknek, amiért a versenyen több külhoni magyar diák is részt vett, hiszen "így erősödünk itt, a Kárpát-medencében".
    "Legyünk büszkék történelmünk nagyjaira!" - mondta Hankó Balázs, hozzáfűzve, a Grassalkovich örökség megújul, és Gödöllő javára válik.
    Varga Kálmán történész a zsűri részéről azt mondta, nagyon sokat dolgoztak a megadott témákon a diákok, és komoly teljesítményt nyújtottak. Grassalkovich Antal életpályáját nem egyoldalú módon járták körbe, hanem "munkásságának minden szegmensébe bemerészkedtek". Nem voltak mentesek a humortól sem az előadások, és nagyon jó színészi játékokat láttunk - fogalmazott a történész.
    Az 1. korcsoportban (5-7. évfolyam) az első és harmadik helyezést a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium két csapata érte el, második lett az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium csapata. A 2. korcsoportban (8-10. évfolyam) a felvidéki Selye János Gimnázium csapata lett az első, a második a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium, a harmadik a veszprémi SzC Ipari Technikum csapata lett a GDL Pelikán Egyesület által szervezett versenyen.

 

A II. Grassalkovich Országos Történelmi Verseny díjátadója Gödöllőn.  

Gödöllő, 2024. június 1. A díjazottak a II. Grassalkovich Országos Történelmi Verseny eredményhirdetésén a Gödöllői Királyi Kastély Barokk Színháztermében 2024. június 1-jén. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Kovács Attila

Címkék