Mária Terézia születésének 305. évfordulójára emlékeznek Vácon

hrabopress küldte be 2022. 05. 11., sze - 12:45 időpontban
""

Programsorozattal emlékeznek meg Mária Terézia születésének 305. évfordulójáról, a királynő látogatásáról Vácon május 12. és 15. között.

    A Mária Terézia 305 programsorozat díszvendége Habsburg Eilika, aki a város meghívására látogat el a Dunakanyar szívébe - közölték a szervezők az MTI-vel.
    A barokk főtéren táblaképavató, az Elefántos Házban Mária Teréziáról szóló időszaki kiállítás, a Püspöki Palotában zenés irodalmi est, a Kőkaputól induló jelmezes múzeumi séta és a Fehérek templomában barokk zenei hangverseny várja a közönséget.
    A Városháza Dísztermében május 14-én a kortársak visszaemlékezésein keresztül ismerkedhetnek meg az érdeklődők a kor építészetével, bűbájosokkal, kuruzslókkal és boszorkákkal, a barokk divattal és gasztronómiával.
    A gyerekek játékos formában, látványos elemekkel ötvözve találkozhatnak a barokk korral május 15-én. A főtéren a kort idéző vásári forgatag fogadja a kicsiket és nagyokat, a Pannónia Házban interaktív élmény-udvar és hangverseny színesíti a családi programot. A váci látnivalókról a www.visitvac.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. 
Budapest, 2022. május 7., szombat (MTI)