Megfázás a klímától?

hrabopress küldte be 2021. 07. 01., cs - 10:07 időpontban
""

Bizonyára Ön is találkozott ezzel a mondattal: „ Megfáztam a légkonditól.” Sokan félnek a klímáktól, hogy megfáznak a klíma miatt. Lehetséges ez?

Igen is meg nem is. Ha a klíma jól van beállítva és megfelelően van karbantartva, tisztítva, akkor nem fázhatunk meg tőle. De túl hidegre állítás vagy a karbantartás hiánya miatt nem kizárt a megfázás, vagy egyéb egészségügyi probléma.

Néhány tanácsot szeretnék megosztani Önökkel, hogy elkerülhessék a klímáktól való megbetegedéseket.

Hány fokra hűtsük az otthonunkat?

A szakértők azt tanácsolják, hogy ne legyen a kinti és a benti hőmérséklet között 8-10 foknál több különbség. Tehát ha kint 32 fok van, akkor ajánlott a klímánkat 22-24 fok közé állítanunk. Viszont a kinti 38 fokos kánikula esetén se állítsuk a klímát napközben 10, max. 12 foknál hidegebbre! Tapasztalni fogjuk, hogy 38 fokról bemenni 28 fokra, már önmagában kellően hűvös érzetet kelt, egy 20-22 fokos szobában ilyenkor nem csak fázni, de megfázni is fogunk.

Arra is figyeljünk, hogy ne ránk fújjon a klíma! Ha mindenképpen igényeljük a légmozgást, használjunk egy nem túl erősre állított ventillátort.

Igen fontos a szakszerű karbantartás!

A légkondicionáló használata során nedves közeget hoz létre a beltéri egységben, ami a gombák, baktériumok és penészek megtelepedését elősegíti. A nem szakszerűen karbantartott klímák, a következő betegségek kialakulásához járulhatnak hozzá: asztma, allergia, gombafertőzés, Legionellosis, gomba okozta gyulladás, gombák által termelt szervezetet károsító anyagok által kiváltott reakció.

A professzionális tisztítás megakadályozza, hogy a készülékben a kórokozók elszaporodjanak, és a berendezés működése során a beltéri levegőbe kerüljenek.

Ha további kérdéseik vannak, állok rendelkezésükre.

Kubicsek Márk

Tel.:+36 20 508 9885

E-mail: kubicsekklima@gmail.com

Web:  https://www.facebook.com/klimamarkkubicsek

(X)

Hirdetés