Megölte élettársa lányát egy férfi Fóton

hrabopress küldte be 2021. 01. 12., k - 09:17 időpontban
""

Fót, 2021. január 8. Rendőrök és bűnügyi technikusok 2021. január 8-án Fóton, ahol megölte élettársa lányát egy idős férfi.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 86 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy összeveszett az 51 éves nővel a fóti lakásában, ezért késsel megszúrta; a nő az utcán esett össze. A férfit a rendőrök előállították, elszámoltatása megkezdődött. MTI/Mihádák Zoltán

Letartóztatták az élettársa lányának megölésével gyanúsított idős fóti férfit. Budapest, 2021. január 10., vasárnap (MTI) - Letartóztatta az élettársa lányának megölésével gyanúsított idős fóti férfit a Budakörnyéki Járásbíróság - közölte a Budapest Környéki Törvényszék vasárnap az MTI-vel. A kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

    A törvényszék közleménye szerint a sértett péntek délelőtt látogatta meg az édesanyját és annak élettársát Fóton, ahol konfliktusba keveredett a férfival.
    A 87 éves férfi úgy gondolta, hogy élettársa lánya elvette a nyugdíját, ezt számon kérte rajta, és egy késsel nyakon szúrta a nőt. Az áldozat kimenekült az utcára, de az épület előtt összeesett. Ott a férfi még egyszer, a lapockáján megszúrta, többször a fejéhez vágott egy téglát, majd elhagyta a helyszínt. A nő meghalt.
    A gyanúsított letartóztatását a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a bűncselekmény brutális jellegére, az elkövető személyi és családi körülményeire, mentális állapotára való tekintettel az elsőfokú tárgyalás előkészítése során meghozandó döntésig, de legfeljebb egy hónapra elrendelte.
    A végzést az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges és végrehajtható.