Minden más

Nem csak hűt, fűt is - amit a klímákról tudni érdemes

hrabopress küldte be 2021. 11. 17., sze - 18:04 időpontban

Az elmúlt egy évben többször is foglalkoztunk a klímáról való tudnivalókkal. Most ezeket a gondolatokat gyűjtöttük össze.

Elmondtuk, hogy a klímával fűteni is lehet, és nem csak szükségből, hanem alapmegoldásként is. Leszámoltunk azzal a tévhittel is, hogy ez drága, sőt bebizonyítottuk, hogy gazdaságos. Erről szóló cikkünket itt találja:

Grande Pasta – Őrbottyán új étterme

hrabopress küldte be 2021. 08. 20., p - 14:27 időpontban

Két hónapja nyílt meg Őrbottyánban a Grande Pasta étterem, a tészta ételek specialistája. Mivel Őrbottyánban viszonylag kevés a bolt, a szolgáltató, a kisváros lakói örömmel fogadták új éttermüket. Széles választékú étlappal és speciális tészta ételekkel is kedveskedik vendégeinek a Grande Pasta, így a környező településekről is szívesen keresik fel.

Megfázás a klímától?

hrabopress küldte be 2021. 07. 01., cs - 10:07 időpontban

Bizonyára Ön is találkozott ezzel a mondattal: „ Megfáztam a légkonditól.” Sokan félnek a klímáktól, hogy megfáznak a klíma miatt. Lehetséges ez?

Igen is meg nem is. Ha a klíma jól van beállítva és megfelelően van karbantartva, tisztítva, akkor nem fázhatunk meg tőle. De túl hidegre állítás vagy a karbantartás hiánya miatt nem kizárt a megfázás, vagy egyéb egészségügyi probléma.

Denevéreket költöztettek Sződligetre

hrabopress küldte be 2021. 04. 19., h - 12:14 időpontban

A denevérek védelmére és ökológiai szerepére hívja fel a figyelmet a budapesti állatkert. Budapest, 2021. április 17., szombat (MTI) - A denevérek védelmére és fontos ökológiai szerepére hívja fel a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert a szombati denevérek világnapja alkalmából.

Lassíts! - Beszélgetés Léman Szilvia pszichológussal

hrabopress küldte be 2020. 11. 25., sze - 09:32 időpontban

Hrabóczki József Sándor: Nemrég olvastam egy 19. században játszódó könyvben, hogy az akkori öregek a felgyorsult életre, a mai, tehát 150 évvel ezelőtti fiatalokra panaszkodtak. Ma is folyton mindenki arra panaszkodik, hogy semmire sincs ideje, az idősebbek ma is kritizálják a fiatalokat a viselkedésükért. Lehet, hogy a „bezzeg az én időmben” valójában nem is az elmúlt évtizedek változásit jelenti, hanem saját öregedésünk lenyomata?

Fűtés klímával

hrabopress küldte be 2020. 10. 05., h - 12:38 időpontban

A klímáról mindenkinek a kánikulában is kellemesen hűvös belső terek jutnak eszébe. Kinek jutna eszébe a hideg idő beálltával bekapcsolni a klímát? Nos, annak, aki takarékosan és hatékonyan akar fűteni.