helyi hírek

Rendőrség: százan estek egymásnak Kerepesen, lövések is dördültek - FRISSÍTETT (új: polgármester)

hrabopress küldte be 2022. 05. 25., sze - 09:32 időpontban

Két család tagjai összeverekedtek Kerepesen: legalább százan "feszültek egymásnak", és lövések is dördültek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) kedden a police.hu oldalon.

Több mint száz állatot tartottak egy családi házban Gödön, vádat emeltek ellenük

hrabopress küldte be 2022. 05. 25., sze - 09:22 időpontban

Állatkínzás miatt vádat emelt a Dunakeszi Járási Ügyészség egy férfi és egy nő ellen, mivel több mint száz állatot tartottak alkalmatlan körülmények között egy családi házban Gödön  - közölte a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

Megmérettek - ezüstérmes Vác

hrabopress küldte be 2022. 05. 17., k - 10:14 időpontban

Második helyen végzett Cárna Dániel József főtörzsőrmester, a Váci Rendőrkapitányság képviseletében. 

A Péteri Autópálya Alosztály főtörzsőrmestere képviselheti Pest megyét az országos balesethelyszínelő versenyen.

Százhalombatta adta az idei helyszínt 2022. május 12-én a Pest megyei balesethelyszínelők viadalának. Az elméleti és gyakorlati feladatok 18 résztvevőre vártak – a megye 13 rendőrkapitánysága, valamint öt autópálya alosztálya delegálta legjobbját.

Ez nem Kerepes napja volt - balesetek, tűz - 3 hír, görgesd végig!

hrabopress küldte be 2022. 05. 17., k - 07:57 időpontban

Parkoló gépkocsinak ütközött egy személyautó péntekre virradóra Kerepesen, a Madarász János utcában. Az ütközés következtében az autó az oldalára borult, a benne utazó két ember közül egy a roncsba szorult. A gödöllői hivatásos tűzoltók kézi erővel a beszorult embert a roncsból kiemelték, a felborult személyautót a kerekeire állították, majd áramtalanították és átvizsgálták a járműveket.
Fotó: PMKI Gödöllő HTP
Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Őzmentés Mogyoródon

hrabopress küldte be 2022. 05. 11., sze - 13:02 időpontban

Vaskerítés elemei közé szorult egy őz kedden reggel Mogyoródon, a Hungaroringen. A megriadt állat önerejéből kiszabadulni nem tudott, a kimentéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét.

A gödöllői hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével a vaselemeket szétfeszítették, kézi erővel kiszabadították az őzet, majd átadták a területi vadásztársaság képviselőjének.
Videó/Fotó: PMKI Gödöllő HTP
Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nemcsak rabolt

hrabopress küldte be 2022. 05. 11., sze - 07:15 időpontban

A váci rendőrök befejezték annak a férfinek az ügyét, aki a gyanú szerint éjjel támadt otthon alvó áldozatára. A pénzét követelve ütötte-verte, majd két női táskával elfutott.

Településfásitási program - A második ütem zárórendezvénye

hrabopress küldte be 2022. 05. 05., cs - 09:43 időpontban

Óbarok, 2022. május 4. Mészáros Kartal, Óbarok polgármestere, Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára (b-j) a Településfásitási program második ütemének zárórendezvényén Óbarokban 2022. május 4-én.

A programban 2020-2022 között 1350 településen összesen 36 ezer sorfát ültettek el. MTI/Szigetváry Zsolt

Hétvégén a veresegyházi vasútvonalon pótlóbuszok közlekednek

hrabopress küldte be 2022. 05. 05., cs - 07:23 időpontban

Pályakarbantartási munkák miatt szombat hajnaltól hétfő hajnali 2 óráig a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon az S71-es vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, Rákospalota-Újpest és Veresegyház között pótlóbuszok viszik az utasokat.