Aktuális

Elásott második világháborús robbanótesteket szállítottak el a tűzszerészek Galgahévíz külterületéről

hrabopress küldte be 2023. 09. 14., cs - 10:44 időpontban

Évtizedekkel ezelőtt elásott második világháborús robbanótesteket szállítottak el a tűzszerészek Galgahévíz külterületéről, a robbanótesteket feltehetően a világháború után helybéliek gyűjtötték össze és rejtették el - írta az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred a Facebook-oldalán szerdán.

Tűz Valkón

hrabopress küldte be 2023. 09. 13., sze - 16:21 időpontban

Tíz nagy méretű körbála kapott lángra kedden a kora esti órákban Valkón, a Dányi úton.

A tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók megkezdték a még ki nem gyulladt bálák mentését. A tüzet a gödöllői hivatásos tűzoltók eloltották, megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd átvizsgálták a leégett területet. (Fotó: Gödöllő HTP)
Csámpai Attila tű. őrnagy Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő

Vigyázzon vásárláskor!

hrabopress küldte be 2023. 09. 13., sze - 15:34 időpontban

Az internetes csalások már az online piactéren, apróhirdetési oldalakon is megjelentek! Az utóbbi hónapokban jelentősen emelkedett az online csalások száma. Az elkövetők minden esetben pénzt akarnak kicsalni a kiszemelt áldozatoktól, akik semmit nem sejtenek arról, hogy csalóval állnak szemben és saját maguk adják ki személyes-, illetve bankkártya adataikat.
Az online piactéren, apróhirdetési oldalakon / Vinted, Jófogás, Marketplace / elkövetett csalások többsége az alábbi módon történik:

Sikeres tanévhez kínálunk tankönyveket, kötelező olvasmányokat, munkafüzeteket

hrabopress küldte be 2023. 09. 01., p - 07:36 időpontban

A költészet végzetes is lehet, mert aki teljesen megérti, nem mindig élvezheti veszélytelenül, csak érző lelkek tudják méltóképpen értékelni, ám éppen az erősen érző lelkeknek csak módjával ajánlatos ízlelgetniük. (Jane Austen)

Jövő szombaton ismét megrendezik a Duplakanyar Futóversenyt

hrabopress küldte be 2023. 08. 31., cs - 20:30 időpontban

Szeptember 2-án harmadik alkalommal rendezik meg a Dunakanyarban a Duplakanyar Futóversenyt. A futam áthalad többek között a Magyarországot és Szlovákiát összekötő új Helemba-Ipolydamásd közúti Garam hídon és a Mária Valéria-hídon, valamint a DMRV Zrt. Duna alatt átvezető közműalagútján is - közölték a rendezvény szervezői kedden az MTI-vel.

Baleset az M3-on Mogyoródnál

hrabopress küldte be 2023. 08. 14., h - 16:21 időpontban

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délután az M3-as autópálya 18-as kilométerénél, Mogyoród közelében.

Az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A gödöllői hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.
Fotó: Gödöllő HTP
Csámpai Attila tű. őrnagy Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő