Aktuális

Soltész: Pest megye északi részén 16 templom újulhat meg kormányzati támogatásból

hrabopress küldte be 2021. 05. 06., cs - 09:16 időpontban

Szob, 2021. május 3., hétfő (MTI) - Pest megye északi részén 213 millió forintos kormányzati támogatásból 12 településen 16 templom újulhat meg - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Szobon.

Kisbusz égett Sződligeten

hrabopress küldte be 2021. 05. 02., v - 13:12 időpontban

Kigyulladt egy kisbusz szombaton a kora esti órákban Sződliget külterületén.

A tűzoltók kiérkezésekor a gépkocsi már teljes egészében égett, az autóban nem tartózkodott senki. A tüzet a váci hivatásos tűzoltók oltották el, majd hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket, vizsgálták át a kiégett járművet.
Fotó: PMKI Vác HTP
Csámpai Attila tű. százados Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
megyei szóvivő

Rákos Éva kiállítása a váci Lyrában

hrabopress küldte be 2021. 04. 26., h - 11:39 időpontban

Mivel a járvány alatt nem sok kulturális programon  vehettünk részt, a váci Lyra Könyvesház mini kiállításai sokak számára jelenthettek hiánypótlást.

Könyvvásárlás közben volt lehetőség megnézni a Torony Galéria hagyományos kiállításait, és ez a néhány perces kikapcsolódás is sokat jelentett a szinte mindentől elzárt világunkban.

Most újabb kiállítás lesz a Lyrában, és bár addigra valószínűleg sok helyszín megnyílik majd, ezt nem lesz szabad kihagynunk! Megnyitó május 7-én 17 órakor, megnyitja: Németh Árpád festőművész. Megtekinthető június 3-ig

Címkék

Fákat ültettek a cserkészek Kismaroson

hrabopress küldte be 2021. 04. 23., p - 09:39 időpontban

Örömmel nyugtázhatja a kedves olvasó, hogy végre-végre nem fakivágásokról adhatunk hírt, hanem faültetésről. A gondolat az ősszel merült fel a kismarosi cserkészekben, és február elején kezdődött a szervezési munka élesben. A helyszín kiválasztása, a pénzforrás megteremtése, és a munkacsapat megszervezése nagy körültekintést igényelt. Végül döntés született:  a focipálya köré ültetik el a fákat, nevezetesen 10 db-ot, és a választás a mezei juharra (Acer campestre)  esett.

Új logisztikai és szakkép6zési központot épített a RAVAK Kistarcsán 2,5 milliárd forintból

hrabopress küldte be 2021. 04. 19., h - 12:21 időpontban

Új logisztikai és szakemberképző központot épített a RAVAK fürdőszobafelszereléseket gyártó vállalat Kistarcsán 2,5 milliárd forintból - közölte a RAVAK Hungary Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Denevéreket költöztettek Sződligetre

hrabopress küldte be 2021. 04. 19., h - 12:14 időpontban

A denevérek védelmére és ökológiai szerepére hívja fel a figyelmet a budapesti állatkert. Budapest, 2021. április 17., szombat (MTI) - A denevérek védelmére és fontos ökológiai szerepére hívja fel a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert a szombati denevérek világnapja alkalmából.

Szombattól ismét tarthatók nyilvános szentmisék a Váci Egyházmegyében

hrabopress küldte be 2021. 04. 19., h - 11:24 időpontban

Járványügyi rendelkezések a Váci Egyházmegyében.

Figyelembe véve a járványhelyzetet és ezzel összefüggésben az állami rendelkezések változását, összhangban más egyházmegyékkel, különösen a szomszédos Esztergom-Budapesti Főegyházmegyével és az Egri Főegyházmegyével a Váci Egyházmegyére a következő rendelkezéseket hozom:

Címkék

Hulladék és roncsautó égett Őrbottyánban

hrabopress küldte be 2021. 04. 12., h - 14:50 időpontban

Száraz fű, felhalmozott hulladék kapott lángra vasárnap délután Őrbottyánban, a Betontelepi út közelében.

A tűzoltók kiérkezésekor ötszáz négyzetméteren égett a száraz növényzet, a tűz átterjedt egy roncsautóra is. A tüzet a gödöllői hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a leégett területet.
Fotó: PMKI Gödöllő HTP
Csámpai Attila tű. százados Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
megyei szóvivő