Bővítette raktárkapacitását a HelloParks Fóton

hrabopress küldte be 2023. 07. 12., sze - 15:49 időpontban
""

Bővítette raktárkapacitását a HelloParks Fóton és Maglódon, a 26 ezer, illetve 46 ezer négyzetméteres épületekben pedig már csaknem 18 ezer négyzetméternyi terület bérléséről állapodott meg hat vállalkozás a fejlesztővel - közölte az ipari ingatlanfejlesztő szerdán az MTI-vel.

    A HelloParks két új raktárcsarnokát idén az év első negyedévében adták át: a maglódi MG3 ipari csarnok januárban, míg a fóti FT6 elnevezésű épület márciusban kapta meg a használatbavételi engedélyt.  
    A közlemény szerint az MG3 és az FT6 ipari csarnok is elsőként kapta meg Magyarországon a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategóriájának legmagasabb, Outstanding minősítését. Ez a rendkívül szigorú szabályok figyelembevételével végzett épületkivitelezés mellett többek közt azt jelenti, hogy a csarnok irodahelyiségei nulla primer energiafogyasztás mellett üzemelnek majd a tetőre telepített napelemeknek köszönhetően. Az elkészült létesítményben emellett alapfelszereltség az energiatakarékos LED-világítás, és az energiahatékony gépészet. Az épületet övező közterületeken smart-ready lámpák világítanak, a károsanyagkibocsátás-mentes közlekedést pedig elektromosautó-töltők és a mobilitást segítő elektromos golfautók biztosítják.
    Felhívták a figyelmet a HelloParks saját fejlesztésű mobilapplikációja is, amely hasznos információkat nyújt a bérlőknek. Az alkalmazáson keresztül ugyanis akár távolról is elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési vagy világítási beállítások.
    A HelloParks egy innovatív ipari ingatlanfejlesztő és befektető cég, amelynek tevékenysége kiterjed a telekfejlesztéstől kezdve az épület kivitelezésen át egészen a létesítményfenntartásig. Indulása óta a HelloParks már négy helyszínen, Maglódon, Fóton, Pátyon és Alsónémediben van jelen, ahol összesen 244 hektáron több mint 1 millió négyzetméter raktár- és ipari terület fejlesztésén dolgozik. Az átadott és folyamatban lévő projektek teljes fejlesztési értéke megközelíti a 350 millió eurót. A HelloParks a Futureal-csoport tagja, amely a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon.
 Budapest, 2023. június 21., szerda (MTI)