Dunakeszi siker az egyiptomi mamutüzletben

hrabopress küldte be 2020. 10. 05., h - 12:21 időpontban
""

Szijjártó: az egyiptomi-magyar gazdasági együttműködés legnagyobb eredményét értük el. Budapest/Kairó, 2020. október 1., csütörtök (MTI) - A magyar vasúti járműgyártás az eddigi legnagyobb megrendelését kapta az egyiptomi nemzeti vasúttársaságtól, ez a két ország közötti gazdasági együttműködés valaha volt legkomolyabb eredménye - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Kairóban.

    Szijjártó Péter arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az egyiptomi vasúttársaság az összes általa használt vasúti kocsi nagyjából egyharmadát lecseréli, és az erről kiírt tendert egy magyar-orosz konzorcium nyerte, így 674 kocsit a Dunakeszi Járműjavító Kft. fog legyártani a következő három évben.
    Körülbelül egymilliárd eurós megrendelésről van szó, amelynek így több mint fele a magyar gazdaságba áramlik - mondta, hozzátéve, hogy a beruházáshoz az Eximbank nyújt hitelt az egyiptomi államnak.
    A miniszter közölte azt is, hogy egyeztetések folynak a két ország közötti együttműködés további kiterjesztéséről, például mozdonyok szállításáról, illetve egyiptomi vasúti mérnökök és szakértők magyarországi képzéséről.
    Szijjártó Péter találkozik többek között az egyiptomi külügyminiszterrel, a közlekedési miniszterrel, valamint a kereskedelmi és ipari miniszterrel is.