Kultúra

Rákos Éva kiállítása a váci Lyrában

hrabopress küldte be 2021. 04. 26., h - 11:39 időpontban

Mivel a járvány alatt nem sok kulturális programon  vehettünk részt, a váci Lyra Könyvesház mini kiállításai sokak számára jelenthettek hiánypótlást.

Könyvvásárlás közben volt lehetőség megnézni a Torony Galéria hagyományos kiállításait, és ez a néhány perces kikapcsolódás is sokat jelentett a szinte mindentől elzárt világunkban.

Most újabb kiállítás lesz a Lyrában, és bár addigra valószínűleg sok helyszín megnyílik majd, ezt nem lesz szabad kihagynunk! Megnyitó május 7-én 17 órakor, megnyitja: Németh Árpád festőművész. Megtekinthető június 3-ig

Címkék

Könyvajánló - A vadállatbefogó

hrabopress küldte be 2021. 03. 02., k - 16:52 időpontban

Népszerűség, drogok, szeretet és alázat… Most először mesél legbelsőbb titkairól is az ország vadállatbefogója, Both Zoltán. Mindezt ráadásul cenzúra nélkül teszi. A mindig mosolygós és mindenki által tréfásnak ismert vadállatbefogó gyerekkorába is betekintést nyerhetsz, melyről eddig sehol nem mesélt. A fájdalmas visszaemlékezés mellett természetesen – Zoli sajátos stílusában – megismerheted karrierje épülését, de a mélypontjait is. Ha egy igazán szívhez szóló könyvet szeretnél a kezedben tartani, akkor rendeld elő a Both Zoltán Vadállatbefogó – Cenzúra nélkül könyvet még ma…

Fűre lépni tilos! - Új kiállítás a váci Kyrában

hrabopress küldte be 2021. 03. 02., k - 16:28 időpontban

Fűre lépni tilos! Mester Bori kiállítása megtekinthető március 5. és április 8. között.

Mester Bori képző- és iparművész tíz éve él Vácon, egyéni és csoportos kiállítások résztvevője, egyben szervezője is.
A grafikától a festészeten keresztül az objektekig többféle műfajban dolgozik, jellemző rá az új és a szokatlan technikák felfedezése és vegyítése. Városképek, figurális ábrázolások és absztrakt munkák mind megtalálhatók művei között.

Kovács Aurélné egyedúlálló kiállítása a váci Lyra Könyvesházban

hrabopress küldte be 2021. 01. 31., v - 14:00 időpontban

Online megnyitó február 5-én. Megtekinthető március 4-ig.

A művész bemutatkozása:

1940-ben születtem Vácon. Édesapám a Don-kanyarnál elesett a háborúban. Négy éves koromban Regőczi Atyához kerültem a Kisváci Sasi Otthonba, s ott voltam 4 évig. A Karolina Általános Iskolába jártam, kedvencem az ének, torna és a rajt tantárgyak voltak.

Karácsonyi kiállítás a váci Lyra Könyvesházban

hrabopress küldte be 2020. 12. 15., k - 11:09 időpontban

Boldogságtöredékek címmel váci alkotók csoportos kiállítása  nyílik  a váci Lyra Könyvesházban.

A járványhelyzet miatt az ilyenkor szokásos megnyitó elmarad, de a kiállítás a vásárlóknak az emeleti toronygalériában szabadon megtekinthető január 7-ig, a könyvesház nyitvatartási idejében.