Nagyobb csodát nem tudok elképzelni, mint hogy a fehér papíron a fekete betűk megelevenednek

hrabopress küldte be 2021. 10. 22., p - 08:14 időpontban
""

Könyvajánló a váci Lyra Könyvesháztól.

kép

Nagy csaták 11.
Magyarországi harcok 1944-1945, 1956


A Nagy Csaták könyvsorozat magyar csatákat tartalmazó kötetei az eddigiektől eltérően nem kronologikus rendben jelennek meg. Sorozatunk első könyve közelmúltunk sorsfordító eseményének, az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulója tiszteletére adjuk közre.

Ára: 1.695 Ft helyett, kedvezményesen 850 Ft

kép

NLP - Segítség egymás és önmagunk megértéséhez
John Seymour-Joseph O Connor


Miért lesznek bizonyos emberek sikeresek munkájukban, párkapcsolataikban? Miért van az, hogy néhány ember, bármihez is nyúl életében, az arannyá válik? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ az NLP, azaz a neuro - lingvisztikus programozás tudománya. Azt vizsgálja, hogyan érnek el kiemelkedő eredményeket a különböző területeken csúcsteljesítményt nyújtó személyek.
Az NLP módszere több ízben bizonyította már hatékonyságát az oktatás, az üzleti élet, vagy éppen a személyes kapcsolatok terén. Ha sikerül elsajátítanunk ezeket a kommunikációs készségeket, annak hatása életünk minden területén jelentkezni fog!
A könyv nemcsak a tudományterület elméleti alapjait foglalja össze, de változatos példákon és gyakorlatokon keresztül igyekszik bevezetni az olvasót az NLP különböző területeire. Különálló fejezetek foglalkoznak a testbeszéddel, érzékelésünkkel, a hatékony tanulási stratégiákkal, a kommunikáció különböző módjaival, a sikeres tárgyalás lépéseivel, valamint azzal, hogy milyen módszerekkel érhetjük el leghatékonyabban a magunk elé kitűzött céljainkat. A könyv 1991-ben Nagy-Britanniában elnyerte A hipnoterápia és kapcsolódó területeinek legjobb könyve díját.
...ez a könyv az NLP korszerű bevezetését és áttekintését nyújtja. Miközben áttekinti a legfontosabb NLP-alapokat, tartalmazza a terület legfrissebb eredményeit is.

Ára: 2.290 Ft helyett, kedvezményesen 1.605 Ft

 

kép

Magyar (Ugrin) György
Nyikolaj Plotnyikov


Szent István korában, a magyar és az orosz keresztény államiság első évtizedeiben három testvér Magyarországról Kijevbe került, és rendkívüli sorsuk nyomot hagyott az orosz krónikákban.
Magyar (Ugrin) György, életét feláldozva védelmezte urát, Borisz herceget.
Magyar (Ugrin) Mózes szerzetest a keleti keresztények és a katolikusok is szentként tisztelik, hamvai a kijevi barlangkolostorban nyugszanak, de szobra van a vatikáni magyar kápolnában is.
A legidősebb fivér, Magyar (Ugrin) Efrem alapította meg az egyik legősibb orosz kolostort, ahol magával együtt temettette el meggyilkolt testvére, György fejét, amit az 1919-ben történt sírfelbontáskor még megtaláltak.
Hiteles történelmi adatok alapján elevenednek meg a könyvben elfelejtett hőseink - akikről mi magyarok szinte semmit sem tudunk - valamint a kor jelentős szereplői, az orosz irodalomban megszokott remek lélekrajzzal és csodálatos természetleírással.

Ára: 1.500 Ft

kép

Vad ​vidék (Gisela & Walther 3.)
Iny Lorentz


Walther Fichtner soha nem vágyott többre, mint hogy békében és biztonságban éljen a családjával. Ezért menekült el Németországból, és kezdett új életet Amerikában. Az 1836-os texasi függetlenségi háború után egyszerű telepesből befolyásos ember, szenátor lett, a farmja is egyre gyarapodik, és a szomszédos indián törzzsel, a komancsokkal is békében él. A boldogságért azonban nagy árat kell fizetnie.

Texas egén ugyanis viharfelhők gyülekeznek. Az új elnök elhatározza, hogy még több telepest hoz az országba. A letelepítésükhöz azonban földekre van szükség, ezért úgy dönt, elveszik az őslakosoktól vadászmezőik jelentős részét. Ezzel kezdetét veszi a háború a komancsok ellen. Ám Walther nem csak az indiánok támadásai miatt aggódik: ismét feltűnik a színen régi ellensége, így a férfi egyik napról a másikra rádöbben, hogy az egész családja élete veszélyben forog.

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.995 Ft

kép

A német lány
Fábián Janka


Sepp Weinbach, azaz Borpataky Jóska, a baranyai sváb fiatalember a német hadsereg századosaként vesz részt először Franciaország megszállásában, majd Sztálingrád ostromában. A két esemény más-más okból örökre megváltoztatja az életét. A háború után Bajorországban letelepedő férfit csakhamar utoléri a múltja, egy furcsa kislány, Rose alakjában. Rose, a hármas (magyarnémetfrancia) identitással rendelkező lány tizennyolc éves korában, a hatvanas évek elején diákként Párizsba kerül. A regény az ő boldogságkereséséről szól: vajon képes lesz-e megküzdeni a saját maga és a már csaknem húsz éve véget ért, de a lelkekben még dúló háború démonaival? Képes lesz megtalálni helyét egy családban, amelyet már a felbukkanása előtt is meglehetősen kusza viszonyok, elhallgatott titkok és fel nem dolgozott tragédiák jellemeztek? Végül pedig: többszöri próbálkozás után sikerül-e megtalálnia az igaz szerelmet? Fábián Janka hamarosan megjelenő új könyvében választ találhat a kérdésekre.

Ára: 3.499 Ft helyett, kedvezményesen 1.750 Ft

kép

A zisten fölvitte a dolgomat
- Kakpusztától a kormányvadászatig
Palkovics György


Önéletírás, vadászirodalom, kordokumentum? Nehéz helyzetben van az olvasó, ha a megszokott keretek közé akarja szorítani Palkovics György, író és vadász, vadász és író új könyvét. A második novelláskötete méltó folytatása a 2011-ben megjelent nagy sikerű Kakpuszta című művének, amely utánozhatatlan derűvel és könnyedséggel meséli el egy született belső- somogyi parasztgyerek első lépéseit a nagybetűs Életbe. S ez az életút a legfelsőbb körökbe vezetett.

Ára: 2.495 Ft helyett, kedvezményesen 1.250 Ft

kép

Diósjenő
Végh József


E kis könyvet hívogatóul szántam mindazok számára, akik az ország egyik legszebb és legérintetlenebb hegységében való túrázást választják aktív pihenésül. Azok számára, akik megfáradva a városi élet rohanásától, szennyezett levegőjétől, felüdülést várnak csöndjétől, friss levegőjétől horgásztavától. Mindazok számára, akik századokkal korábbi történelmi események, a mondák vélt, vagy valós helyszínein keresik a múlt romantikus hangulatát, s végül ajánlom azoknak is, akik a falusi élet szépségeibe kívánnak belekóstolni.

Ára: 1.250 Ft

kép

Papírmodell - Forma 1

Ismerd meg az autóversenyek lenyűgöző világát, majd alkosd meg a saját versenyautó-modelledet. Emeld ki a könyv hátsó oldalaiból az elemeket, majd az útmutató alapján állítsd össze, és megkapod az 57 cm-es modellt. És még olló sem kell hozzá!

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft

kép

Üzleti Kommunikáció szóban és írásban - Spanyol

Az üzleti kommunikáció során leggyakrabban használt állandósult szókapcsolatok, kifejezések, melyek segítenek a levélírásban, a telefonálás lebonyolításában, a szállodai szoba–, illetve repülőjegy foglalásban, a konferenciára való jelentkezésben.
Az írásbeli kommunikáció során használt mintaszövegekkel (levél, e-mail, fax), szóbeli kifejezésekkel, formai sajátosságokkal (pl. keltezés) kiegészítve.

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 2.095 Ft

kép

Karinthy Frigyes
Hölgyeim és Uraim!
Humoreszkek Rudolf Péter előadásában
Hangoskönyv (2 CD)


Karinthy Frigyes legolvasottabb íróink egyike, egyben a legtöbbször idézett és emlegetett humorista. S még inkább filozófus, aki regényekben, novellákban és nem utolsósorban mulatságos humoreszkekben fejezte ki nézeteit és életfelfogását.
Első korong:
Május - Visszakérem az iskolapénzt - Kertész Kettő vagy... - Két nő beszélget - Hölgyeim és Uraim! – Kaland - A hóember és a kályha - Karácsonyi szám - Nagybeteg a cipőm - A magyar pénzhiány oknyomozó története - Az asszony és az igazság - Utolsó szavaim a halászlegendáról - Tizennyolc évének üde bájával
Második korong:
Felöltözve látta Flórát – „Keep smiling” - A világ legbutább gyereke - Nógrádverőcei legenda – Kutyavásár – Teve - Dux, ducis – Dadogó - A hőmérő - A súlyemelő - Isteni gondviselés - Mahlzeit és Zaturek - Kis üzlet – Apám - Kik csókolóznak többet? - Figyelmeztetik az embert - Tessék pontosan kérdezni! - Pikétakarót pancsolok

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményesen 1.495 Ft október 31-ig

kép

ELŐRENDELÉS KEDVEZMÉNNYEL!!!

Dezső András: Fedősztori
- Kémek és hírszerzők titkos világa Magyarországon

Ára: 4.290 Ft helyett, kedvezményesen 3.647 Ft


Trükkös titkosszolgálati játszmák, árulások, titkok és bűnök, meglepő fordulatok Dezső András új könyvében. A Maffiózók mackónadrágban és a Magyar kóla című bestsellerek szerzője ismét egy zárt, a nyilvánosság előtt kevéssé ismert világba merül el és ragadja magával az olvasót. Egy olyan világba, ahol a legtöbbször semmi sem az, aminek látszik. Megtörtént, ám hosszú időn át szigorúan titkos aktákban lapuló és eddig nem publikált magyar kémsztorik részletes rekonstruálásán túl a szerző felfedi mindazokat a módszereket, manipulációkat és játszmákat, amelyekkel a magyar és külföldi titkosszolgálatok dolgoznak egy folyamatosan változó világban, hol egymást segítve, hol egymás ellen - sokszor nemes, vagy nem túl nemes célok érdekében. A Fedősztori nem csak azoknak az olvasóknak jelent újdonságot, akiknek a hírszerzők, kémek és ügynökök világa ismeretlen, hanem azoknak is, akik sokat tudnak erről a területről, akár úgy is, hogy egy-egy történeten keresztül magukra ismernek.

Várható megjelenés: 2021.10.25.

Nagyobb csodát nem tudok elképzelni, mint hogy a fehér papíron a fekete betűk megelevenednek. Megindul a fejében a képzeletmozi. Az olvasás a legfontosabb.

Csukás István

Hirdetés