Olasz barnamedve érkezik a Veresegyházi Medveparkba

hrabopress küldte be 2021. 12. 16., cs - 09:37 időpontban
""

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Róma/Trento, 2021. december 14., kedd (MTI) - Fiatal hím barnamedve költözik az észak-olaszországi Trento megyéjéből a Veresegyházán működő medveparkba, ahol december 20-án várják az állat érkezését - közölte Róth Márton, a római magyar nagykövetség diplomatája az MTI-vel kedden.

    A medveállomány rendkívüli elszaporodása miatt Trento kormányzója, Maurizio Fugatti több állat számára keresett új otthont a közeli európai országokban, egyikük esetében a Veresegyházi Medveparkra esett a választás.
    A közvetítés feladatát a római magyar nagykövetség vállalta magára. Róth Márton elmondta, hogy a magyarországi öt és fél hektáros medvepark európai szinten ismert arról, hogy megfelelő lakhelyet tud biztosítani a védett állatoknak.
    Az eddig a trentinói Casteller rezervátumában élő fiatal barnamedvét éppen a karácsony előtti napokban várják Veresegyházára.
    A 2018-ban Trentinóban született, százhuszonegy kilogramm súlyú medve nagy népszerűségnek örvend, rajongói közösségi oldalt is szenteltek neki, és teljes szabadon engedését követelték, de ezt a helyi hatóságok a lakosság védelmére hivatkozva elutasították. A medve játékos természetű, és keresi az emberek társaságát.