Pénteken Beer Miklós dedikál a váci Lyrában

hrabopress küldte be 2023. 06. 01., cs - 18:14 időpontban
""

Mikor pénzem lesz majd, először könyveket vásárolok, s csak azután ruhát. 
Erasmus

kép

Dedikálás június 2-án 16 órától.

Dr. Beer Miklós - Egybeszerettél minket című új könyve és az előző kötetek is megvásárolhatók!

Vácra ingyenes a kiszállítás. Távolabbi helyekre GLS futárral küldjük a megrendeléseket.

kép

Regőczi István
Az isten vándora


Regőczi István önéletrajzi könyve egy izgalmas és megható életregény. Az olvasó annak a vándorembernek önéletrajzában gyönyörködhet, akinek - mint általában a vándoroknak - bőven volt része az élet különféle megpróbáltatásaiban, de felemelő örömeiben is. A hálaadás és a köszönetet mondani tudás István atya lelkületének egyik legjellemzőbb vonása. Szüntelenül hálát mond Istennek az általa nevelt 10 papért, a 7 templomért, amit épített, és a 300 igaz emberré formált árváért, akik neki köszönhetik, hogy még ma is élnek és tanúságot tehetnek a kötetben olvasható rendkívüli életútról.

Ára: 3.600 Ft

kép

Frank Tallis
Hallgass a neved


Bécs, 1903. Az aufkircheni katonaiskola vegytani laboratóriumában holtan találják az intézmény egyik növendékét. A rendőrségi vizsgálat eredménytelenül próbálja meg felderíteni a halál okát - a boncolás során azonban hosszú időn át tartó bántalmazás nyomait fedezik fel a holttesten. Oskar Reinhardt felügyelő a hallgatás áthatolhatatlan falába ütközik: a katonaiskola erőszak uralta, torzult világában sem a növendékek, sem a tanárok nem hajlandók együttműködni a rendőrséggel. Az egyetlen, aki segíthet megérteni és felderíteni ezt a hátborzongató, zavaros ideológiáktól vezérelt, kegyetlen világot, az Reinhardt barátja, Max Liebermann, a fiatal pszichiáter, a híres-hírhedt Freud doktor tanítványa...

Ára: 3.990 Ft helyett, kedvezményes áron 3.390 Ft

kép

Edward St. Aubyn
Patrick Melrose 2. - Ami kell, Végül


A Booker-shortlistjére is felkerült negyedik elbeszélés, az Ami kell, és a Végül ismét a családi kastélyban játszódik, ahol Patricknek szembe kell néznie a gyermeknevelés nehézségeivel, felesége hűtlenségével, miközben anyja eutanáziát fontolgat, és elveszítik családi otthonukat.
Edward St. Aubyn megmutatja a hanyatló brit arisztokrácia, a tökéletes dekadencia, erkölcstelenség, kapzsiság, sznobizmus és kegyetlenség világát.
A Patrick Melrose-regényfolyamot két kötetben adjuk közre. Az első három kisregényt (Nincs baj, Baj van, Van remény) augusztusban, az utolsó kettőt (Létszükséglet, Végül) pedig ősszel vehetik kezükbe magyarul az olvasók.

Ára: 3.999 Ft helyett, kedvezményes áron 3.400 Ft

kép

Ahmed Szadavi
Frankenstein Bagdadban


Egy díjnyertes rémregény a háború sújtotta Irakból
Az amerikai megszállás idején, a háború alatt félig rommá lőtt Bagdad utcáin Hadi, a hullarabló ócskás összegyűjti a pokolgépek szétszaggatta emberek testrészeit, és összefércel belőlük egy ép holttestet. Saját bevallása szerint így próbálja rávenni a kormány illetékeseit, hogy a testrészeket is temetésre méltó földi maradványoknak tekintsék. Miután a holttest váratlanul eltűnik, rejtélyes gyilkosságsorozat veszi kezdetét. Az állítólagos szemtanúk egy rémalakban vélik felfedezni a tettest, akit - mint az ellene indított hajtóvadászat során kiderül - nem fog a golyó. Hadi kénytelen belátni, hogy egy valóságos szörnyet teremtett, aki frissen meggyilkolt emberek hulláiból teremti napról napra újra önmagát. A rém eleinte csak a bűnösökre vadászik, de egy idő után már mindenki célponttá válik, akit az útjába sodor a balsorsa.

Ára: 3.999 Ft helyett, kedvezményes áron 3.450 Ft

kép

Paul Challen
Dr. House - főszerepben Hugh Laurie


A világ egyik legnépszerűbb sorozata, a különleges betegségekről, és a televíziózás történetének legellenszenvesebb dokijáról nevezetes Dr. House, melynek sikere legfőképp egy embernek, a címszereplőt életre keltő színésznek, vagyis Hugh Laurienak köszönhető.
De ki is ez a rendkívüli kék szemű, az amerikai akcentust tökéletesen utánzó brit színész? Többek közt kiváló komikus, remek zenész, sikeres író, szóval egy igazi polihisztor.
A könyvből Hugh Laurie életének legapróbb részletein túl a sorozatról is megtudhatunk mindenféle érdekes információt. Így a kötetet bátran ajánljuk a sorozat rajongóinak, illetve azoknak, akik rajongók lesznek, amint bepillantást nyernek a nyers modoráról ismert diagnoszta embergyűlölő világába.

Antikvár könyv ára: 3.980 Ft helyett, kedvezményes áron 990 Ft

kép

Joss Stirling
Storm és Stone


Az előkelő bentlakásos iskola borostyánnal borított falai között korrupció, botrány és egy összeesküvés baljós hálózata rejtőzik. Az Amerikából jött Raven Stone-nak feltűnik, hogy valami nagyon nem stimmel. Először is ott vannak a titokzatos eltűnések. Aztán a tanárok hazugságai. És most pedig a halálos fenyegetések... A nyugtalanító történéseket csak tovább bonyolítja a rejtélyes Kieran Storm feltűnése, akinek nemcsak az agya penge, de a teste is döglesztő. Raven érzi, hogy beleszeret a fiúba, de megbízhat olyasvalakiben, akiről szinte semmit sem tud?

Ára: 2.990 Ft helyett, kedvezményes áron 1.495 Ft

kép

Claudio Magris
Kisvilágok


Az új Magris-könyv a K.u.K. hangulatokat árasztó trieszti San Marco kávéházban kezdődik, és hét fejezettel később, onnan alig néhány lépésnyire, a Sacro Cuore-templomban fejeződik be. A Duna világhírű szerzője, Claudio Magris, aki egy recenzense szerint "Itália legkozmopolitább vidéki írója", ezúttal szűkebb hazája, Trieszt, Friuli, a lagúnavidék, a Karszt, valamint Torino környéke és Dél-Tirol tájait járja be hol szűkülő, hol táguló tér- és időkörökben, a korábbi művekből jól ismert módon. Érzelmes utazásának eredménye ez az irodalom- és kultúrföldrajzi esszéregény. Ő maga most is csak afféle rejtőzködő mellékszereplőként bukkan fel, művét mégis szenvedélyesen szubjektívvé teszi a tárgyszeretet, a minden ízükben ismert és az olvasó elé tárt "mikrokozmoszok" teljessége iránti lefegyverzően meghitt vonzalom. Magris néz és látt

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményes áron 990 Ft

kép

Athén - Time Out

A kötet hiteles kalauzként ismertet meg Európa egyik legizgalmasabb, gyorsan változó nagyvárosával, és annak ókori örökségével. A világot egykor formáló antik görög kultúra emlékei után a mai város szívébe merészkedik: mozgalmas éjszakai életébe, egyre szaporodó éttermeinek, változatos zenei és művészeti színterének világába.

Ára: 5.000 Ft helyett, kedvezményesen 500 Ft

kép

Rozgonyi-Borus F.- Kokas K.
Számítástechnika tankönyv 10. osztály


Informatika tankönyveink minden olyan, a számítástechnikával kapcsolatos ismeretet tartalmaznak, amely napjainkban az alapműveltséghez és tájékozottsághoz nélkülözhetetlen. A Számítástechnika 9. és 10. osztályos könyvek anyaga a számítástechnikai ismereteket igénylő munkakörök betöltéséhez illetve az érettségi-felvételi vizsgákra való felkészüléshez is kellő alapot biztosít. A tankönyvcsalád a szokásos tankönyveken és munkafüzeteken túl példatárat, összefoglaló feladatgyűjteményt és kézikönyvet is tartalmaz. Új középiskolás kötetei már a kerettantervnek megfelelően átdolgozva jelennek meg. Az Informatika középiskolásoknak a szakiskolák, szakközépiskolák és az alap óraszámban oktató gimnáziumok számára készült.

Ára: 1.795 Ft helyett, kedvezményes áron 300 Ft

kép

Az ismeretlen Mindszenty (DVD)

Ezen a DVD-n Mindszenty Bíborosról – a kompromisszumokat nem ismerő egyházi vezetőről – készült dokumentumfilmek láthatók. A Magyar Katolikus Egyház egyik legnagyobb 20. századi alakja, saját feladatának azt jelölte meg, hogy gondos lelkipásztorként a magyar katolikus egyházhívő közösségének hitét és erkölcsi felfogását erősítse, tudatosítsa, magasabb szintre emelje. Lelkiismereti kötelességének érezte, hogy a világban szétszóródott magyarokat hitükben és magyarságukban erősítse. Mindszenty tisztelete széles körben él Magyarországon és az egész keresztény világban. Személyével hatalmas hazai és külföldi szakirodalom foglalkozott és foglalkozik. Sírját II. János Pál pápa is meglátogatta.

Extrák: Közvetlen jelenetválasztás, Filmbemutatók, Képgaléria

Ára: 2.490 Ft helyett, kedvezményes áron 990 Ft