Pünkösdi üzenet

hrabopress küldte be 2021. 05. 25., k - 14:32 időpontban
""

Húsvétkor sokkhatás érte az apostolokat, akik félelmükben ezt követően zárt ajtók mögött találkoztak. Krisztus megjelent a zárt ajtókon keresztül is számukra és szembesítette őket a valósággal: Ő valóban feltámadott, ahogy megígérte!

Azért jelent meg az apostoloknak, hogy zsenge hitüket alakítsa, formálja, fokozatosan megerősítse. Az olvasmányokon keresztül ennek a hitnek a kibontakozását követhettük végig mi is Húsvét óta.

Pünkösdkor az Apostolok Cselekedetei költői képekkel írja le a Szentlélek megjelenését: lángnyelv és szélvihar formájában érkezik. Mindkettő markánsan fejezi ki a Szentlélek átható és mindent elsöprő erejét.

A szél mindenhová behatol, még a legkisebb résbe is, elfúj mindent. Így takarítsa ki belőlünk és körülöttünk a félelmeket, önzést és a helytelen vágyakat.

A tűz megedzi a fémet, tisztít és alakít. Egyben a szeretet szimbóluma is, amely lángol, lelkesít, tűzbe hoz.

Kérem és kívánom minden testvérünknek, hogy az elmúlt hónapokban ránk kényszerített fizikai bezártságból a Szentlélektől kapott bátorsággal induljunk újra. Ő söpörjön el minden félelmet, minden rosszat az életünkből és eljövendő életünket Krisztus Lelke töltse be szeretetével!

Marton Zsolt

váci püspök

forrás: vaciegyhazmegye.hu

Címkék