Interjú Kiss László Istvánnal, őrbottyáni polgármester jelölttel

hrabopress küldte be 2014. 10. 03., p - 05:21 időpontban

Kiss László István az őrbottyáni polgármester jelöltek közül (8!) a legfiatalabb, nőtlen, itt született és azóta is itt él. A gimnáziumi érettségi után vendéglátóipari iskolán üzletvezetői képesítést szerzett. Jelenleg Veresegyházon egy kávéházban dolgozik üzletvezető helyettesként. Négy éve sokak meglepetésére 22-évesen került be Őrbottyán képviselő testületébe FIDESZ jelöltként. Fidesz frakcióvezető helyettes, a humán ügyi bizottság alelnöke, az ügyrendi bizottság tagja 

Bár a helyi FIDESZ alelnöke, függetlenként indul. (Az Őrbottyáni Fidesz csoport idén nem indított, és nem támogat jelöltet.)

Nem túl fiatal a polgármesterkedéshez? Gondolom, már unja ezt a kérdést, de mégis..

Többségében inkább pozitív visszajelzéseket kaptam a fiatalságommal kapcsolatban.Azt mondják lehet egy települést 50 évesen 3 diplomával is rosszul vezetni és lehet fiatalon is jól. Mind a kettőre vannak élő példák a világban. A rám bízott feladatokat mindig nagy elszántsággal és hittel csináltam. Településvezetőnek lenni felelősség. Felelősséggel végeztem a szolgálatomat az elmúlt 4 év során és ha bizalmat kapok polgármester vagy képviselőként, ugyanígy fogom folytatni! Bármilyen vezető beosztásban dolgozik egy ember, három dolog elengedhetetlen hozzá, hogy jól tudja végezni a munkáját: hit, alázat és helyes értékrend!

Mi az amire büszke az elmúlt 4 évben végzett munkájából és mi az amit ma már másként csinálna?

Nehéz erre a kérdésre úgy válaszolni, hogy az ember ne tűnjön álszerénynek de nagyképűnek sem. Mindig mindenki előtt nyitva állt az ajtóm, soha senkinek nem mondtam nemet és igyekeztem megoldást találni a különböző problémákra. Az eltelt ciklusban a legtöbb indítvány és egyéni eredmény az én nevemhez fűződik.Képviselőként is ember maradtam, nem felejtettem el ki vagyok és kinek mit köszönhetek. Számomra fontos, hogy az emberek érezzék értük vagyok és őket szolgálom. 

Ön szerint mi Őrbottyán rákfenéje?

A rákfene nem biztos, hogy a legmegfelelőbb kifejezés, én inkább a hiányosság szót használnám. Az összefogás az amit fontos lenne erősíteni. Meg kell tanulnunk együttműködni egymással és egymásért! Nem engedhetjük, hogy az egyéni érdekek elnyomják a közösség érdekeit! Ha erre a két dologra odafigyelünk, sokkal könnyebben és gyorsabban építhetjük településünket.

Milyen elképzelései, konkrét tervei vannak Őrbottyán jobbá tételére?

Vannak tervek elképzelések de fontos hangsúlyoznom, hogy ezek nem ígéretek!

Korábban már kifejtettem a véleményemet a választási ígéretekről. Ha a választók az alapján döntenek majd, hogy ki bír nagyobbat ígérni akkor nem leszek polgármester. Ebbe a versenybe ugyanis nem szállok be. Felelőtlenségnek és a választók tudatos megvezetésének tartom mikor egy jelölt nagyokat ígér anélkül, hogy tudná milyen lehetőségei lesznek megvalósítani mindezt ha pozícióba kerül.

Amit tisztességgel megígérhetek, hogy legjobb tudásommal és minden erőmmel azon dolgozom majd, hogy a lakosságnak fontos dolgokat megvalósítsam és hatékonyan képviseljem az érdekeiket. Több fórumon találkozhattak és találkozhatnak még a csapatom (Lehoczky Enikő, Somogyi Lilla, Király Gábor) terveivel. Néhányat kiemelnék.

1. Pályázatok 

Ahhoz, hogy minél gyorsabban fejlődni tudjunk és a tervek megvalósuljanak,  elengedhetetlen a pályázati lehetőségek maximális kihasználása. Létre kell hozni egy szakmai csoportot akik ezzel foglalkoznak és az összes lehetséges pályázatra pályáznak az önkormányzat nevében.

2. Kommunikáció

A lakosság az önkormányzat és a polgármesteri hivatal közti kommunikáció az alapja egy jó együttműködésnek. Megfelelő tájékoztatásra és rendszeres kapcsolatra van szükség az említett felek között.

3.Utak, vízelvezetés 

Nagyon fontos, hogy kell készíteni egy 5 éves koncepció, ami alapján folytatni lehet az utak aszfaltozását és vízelvezetését. Hangsúlyoznám, hogy igazságosan a település minden pontját érintve. Ehhez pedig következetesen tartani kell magunkat. Minden ilyen beruházást szakmailag felkészült és megbízható embereknek kell végezni.

4.Munkahelyek, vállalkozások

Régi mondás, ha munka van, akkor minden van! Azon kell dolgozni, hogy vállalkozásbarát körülményeket teremtsünk. Elősegítve ezzel a meglévő cégek megerősítését és újabb vállalkozások ide hozatalát. Megállapodást kell kötni velük, hogy elsősorban őrbottyáni embereket alkalmazzanak, hiszen itt helyben az a feladatunk, hogy helyi embereknek és vállalkozásoknak adjunk munkát. A cégek adóbevételeiből pedig további fejlesztésekre nyílik lehetőség.

Mi lesz az első cselekedete, ha Ön, mint polgármester először belép a hivatalba?

Az átadás-átvételt követően a hivatal vezetőivel, dolgozóival beszélgetést fogok kezdeményezni. Fontos, hogy összhangban tudjunk működi hiszen csak akkor  tudunk megfelelő szolgáltatást nyújtani a lakosság számára. Valószínűleg lesznek átszervezések és alapvető szemléletváltás a hivatali munkát illetően.

Lesz-e elszámoltatás Őrbottyánban?

Ha arra gondol, hogy kell-e majd felelni mindenkinek azért amit eddig tett vagy ezután tenni fog, akkor a válaszom: IGEN! 

Ha kell hosszú évekre visszamenőleg át fogjuk vizsgálni a különböző eseményeket.

Mindennek lesz felelőse!

Köszönöm az interjút!

Hrabóczki József Sándor 

Címkék